Partizan u neizvesnoj završnici odneo pobedu iz Šapca

Do šeste pobede u prvenstvu Srbije ekipa Partizana 1953 stigla je trijumfom u Šapcu nad ekipom Duge.

0
245

Crno-bele su u okviru 14. kola slavile rezultatom 75:70 (25:18, 19:19, 15:15, 16:18) pa trenutno, uz sedam poraza, zauzimaju osmo mesto na tabeli. Poziciju niže je Duga koja je doživela deseti poraz, a ima tri pobede.

Startna petorka Duge bila je malo iznenađenje za rivala, pa je domaći tim posle tri minuta imao prednost 7:2, a vođstvo održavao do 8. minuta. Pet vezanih poena i trojka Vučković u poslednjoj sekundi donali su gošćama sedam poena viška – 25:18.

Usledile su dve četvrtine u kojima je viđena slična matrica. Partizan je u prvom delu pravio razliku, a u finišu četvrtine Duga smanjivala zaostatak.

Najveću prednost crno-bele su imale u 28. minutu kada je na semaforu pisalo – 59:44. Duga je do kraja četvrtine vezala osam poena, a zatim sa osam vezanih poena u ukupnoj seriji 16:0 povela u 33. minutu sa 60:59.

Partizanu je pretio scenario iz prošlog kola kada je protiv Vrbasa u finišu prokockao deset poena viška. Ipak, ovog puta su crno-bele pokazale karakter. Centarska linija Luković, Marjanović i Jovanović inicirale su seriju 7:0 kojom su gošće u 37. minutu povele sa 66:60.

Imala je Duga i svoje šanse da u finišu okrene rezultat u svoju korist, međutim crno-bele su pogađale kada je bilo najvažnije i na kraju trijumfovale.

Nevena Vučković je bila najefikasnija u timu Partizana sa 17 poena. Marina Stojić je postigla 13 poena, a po 12 su ubacile Sofija Olić, Marta Jovanović i Branka Luković koja je imala i 13 skokova.

U domaćem timu Jelena Jozić je sa 17 poena bila najefikasnija. Po 14 su postigle Renata Stepanović i Ivana Bijić.

Ekipu Vuka Stepanovića u 15. kolu očekuje gostovanje Art basketu u Beogradu. Pre toga, već u sredu igraju veoma bitan meč protiv Radničkog u Kragujevcu. U pitanju je zaostala utakmica 11. kola.

Tim Slađana Ivića u utakmici 15. kola dočekuje Crvenu zvezdu.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here