Partizan sjajno krenuo, pa se mučio u pobedi protiv Radničkog

Košarkašice Partizana 1953 ostvarile su petu pobedu u prvenstvu Srbije u 11. odigranoj utakmici.

0
418

Crno-bele su na svom terenu u okviru 13. kola savladale Radnički rezultatom 69:59 (17:10, 15:6, 18:23, 19:20). Tim iz Kragujevca je doživeo deveti poraz i sa dve pobede trenutno je na desetoj poziciji.

Tim Slađana Ivića je sjajno otvorio utakmicu, postigao tri trojke iz tri šuta i poveo sa 11:2 posle tri minuta. Crno-bele su imale skakačku dominaciju, uz 15 ofanzivnih skokova. Na to se nadovezao loš šut gošći za tri poena (1/16). Stečenu prednost domaćin je uvećavao do 20. minuta kada je došao i do maksimalnih 18 razlike.

Partizan je ušao u treću četvrtinu sa 16 poena prednosti i činilo se da konce utakmice čvrsto drži u svojim rukama. Međutim, gošće su u nastavku počele da pogađaju za tri poena. Petrović je vezala tri uzastopne trojke i razlika je počela polako da se topi.

Mehović i Tešić sa dve vezane trojke u 34. minutu svoj tim približile na pet poena zaostatka – 52:47. Usledile su minute u kojima je Partizan uspevao da se odbrani i odbije svaki pokušaj rivala da se još više približi. Luković je u bitnim trenucima postigla pet poena za svoj tim koji je na kraju ostvario pobedu koja ga drži u zlatnoj sredini na tabeli.

Upravo je Branka Luković bila najbolji akter u pobedi Partizana. Imala je dabl-dabl učinak sa 22 poena i 11 skokova. Nevena Vučković je postigla 18 poena, Sofija Olić 13 poena, dok je Marta Jovanović na šest poena dodala 13 skokova.

U gostujućem timu Marija Petrović je postigla 15 poena (5-10 za tri). Ntumba Tete je postigla 10 poena, uz 12 skokova.

Partizan u sredu dočekuje Vrbas u odloženoj utakmici 10. kola, a u 14. kolu gostuje Dugi u Šapcu.

Ekipa Nenada Milovanovića u 14. kolu dočekuje Art basket.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here