Radnički domaćin tradicionalnog turnira u Beogradu

0
749

Turnir „Radnički 2020“, pored domaćina, ove godine će okupiti beogradske ekipe Partizan 1953 i Radivoj Korać, kao i šabačke Duge.

Prvog dana, u subotu 12. septembra, na programu su polufinalne utakmice. Od 16 časova igraju Partizan i Radivoj Korać, a nakon svečanog otvaranja turnira zakazanog za 17.30 časova, od 18 časova igraju Radnički i Duga.

U nedelju 13. septembra na programu su utakmice za plasman, od 16 časova za treće mesto, od 18 časova za prvo mesto.

Svake od prethodnih godina turnir Radničkog bio je posvećen nekoj od legendi kluba sa Crvenog krsta. Međutim, to ove godine neće biti slučaj.

„Turnir ove godine neće biti posvećen legendama Radničkog, već smo odlučili da ga posvetimo svima onima koji se svakodnevno bore protiv korona virusa. Zbog toga će i parola turnira glasiti ’Stop covid’ “, objasnila je sportska direktorka kluba Tijana Zupančić.

Radivoj Korać i Partizan su ekipe koje se godinama nalaze na samom vrhu kada je u pitanju ženska košarka u Srbiji, a Duga se izborila da se od naredne sezone takmiči u Prvoj ligi. Sve ove ekipe odlikuje iskustvo, što se vidi po rezultatima koje postižu iz godine u godinu.

Što se tiče Radničkog, u pitanju je mlada i motivisana ekipa koja će sledeće sezone, vođena trenerom Filipom Borjanovićem, pokušati da izbori plasman u Prvu ligu Srbije.

„Ekipe na turniru će dati sve od sebe da odigraju najbolje što mogu i da osvoje trofej, prvenstveno jer su utakmice na okvakvim turnirima dobar pokazatelj kvaliteta i sopstvene ali i drugih ekipa“, dodala je Tijana Zupančić.

Turnir se održava u hali „SD Radnički“, Vojvode Šupljikca 31 na Crvenom krstu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here