Filip Mestdah saopštio širi spisak Belgije za Evrobasket

Selektor košarkaške reprezentacije Belgije Filip Mestdah (Philip Mestdagh) objavio je širi spisak košarkašica za Evrobasket.

0
206

Belgija će na prvenstvu koje se igra od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji igrati u grupi D sa Srbijom, Rusijom i Belorusijom.

Mestdagh računa na 19 igračica: Julie Allemand, Marjorie Carpréaux, Julie Vanloo, Hind Ben Abdelkader, Elise Ramette, Kim Mestdagh, Hanne Mestdagh, Lore Devos, Antonia Delaere, Jana Raman, Laure Resimont, Heleen Nauwelaers, Emma Meesseman, Hatty Nawezhi-Bende , Manon Grzesinski, Celeste Trahan-Davis, Kyara Linskens, Ann Wauters, Serena-Lynn Geldof.

Novajlija u timu je Amerikanka Celeste Trahan-Davis koja poslednjih šest godina nastupa za Castors Braine.

Belgija se okuplja 14. maja kada će igračice proći lekarske preglede. Pripreme su u Kortrijku do 24. maja, kada odlaze u Japan na turnir. Od 6. juna Belgija će nastupati u španskoj Saragosi na međunarodnom turniru, a zatim će od 14. juna biti domaćin turnira na kome će nastupiti još Španija, Kanada i Kina.

Poslednje dve pripremne utakmice popularne „Mačke“ će odigrati 21. i 22. juna protiv Italije.

Belgija će prvu utakmicu na Evrobasketu odigrati u Zrenjaninu protiv Rusije, zatim sledi duel protiv Belorusije i na kraju protiv Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here