Košarkašice se družile sa Srbima koji žive u Australiji

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije imala je priliku prvog dana svog boravka u Sidneju da se druži sa članovima mnogobrojne srpske zajednice u Australiji.

Druženje je organizovano u parku Keti Frimen u Olimpijskom centru, a odazvao se veliki broj naših zemljaka, pogotovo onih najmlađih dečaka i devojčica zaljubljenih u košarku.

Ambasador Republike Srbije u Australiji njegova ekselencija gospodin Rade Stefanović istakao je veliko zadovoljstvo što će jedna reprezentativna selekcija iz Srbije nastupiti na velikom Svetskom takmičenju na tlu Australije i što će Srbi imati priliku da uživo posmatraju i navijaju za svoj nacionalni tim.

Očekuje se inače veliki odziv srpske zajednice i podrška našim košarkašicama tokom čitavog turnira.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković zahvalila se na prijemu i na druženju. Ona je naglasila da će reprezentativkama biti velika čast što će imati brojne navijače na tribinama u dalekom Sidneju, dok je sa druge strane svesna koliko srpskoj zajednici znače ovakvi susreti i druženja sa reprezentativnim selekcijama, kao i da se uvek vrlo rado odaziva ovakvim pozivima naših ljudi iz čitavog sveta.

Srbija će u četvrtak odigrati prvu utakmicu na Svetskom šampionatu za košarkašice u Sidneju protiv Kanade u 5.00 sati.