Izjava predsednika WABA Srbobrana Filipovića posle 14. skupštine

Nakon 14. redovne skupštine WABA lige koja je u petak održana u Slavonskom Brodu, kojoj su prisustvovali predstavnici 10 od 11 klubova – učesnika u sezoni 2022/23, izjavu je u ime Borda preneo predsednik Srbobran Filipović.

„Ulazimo u 22. sezonu WABA lige, ponosni što smo u svakoj protekloj imali sjajan Fajnal-for, a čini nam se možda i najlepši u poslednjoj sezoni u Podgorici. Posebna je draž totalna neizvesnost, jer kao po nepisanom pravilu gosti osvajaju završni turnir što dosta govori o regularnosti lige.

Preko 60 košarkašica naše lige je učestvovalo u okviru reprezentativnih selekcija regiona. Dve reprezentacije će ovog leta učestovati na Svetskom prvenstvu, a još nekoliko njih ima realne izglede za plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Kad predstavnik Srbije predloži smanjenje kvote svojoj zemlji zbog slabijih klubskih rezultata u poslednjih par godina, a predstavnici drugih zemalja glasaju da kvote ostanu iste poštujući zemlju dvostrukog prvaka Evrope, onda o atmosferi na Skupštini ne moram nista dalje reći, jer su takve stvari nažalost jednostavno nezamislive u muškoj košarci.

Nadam se da nas neke nepredviđene okolnosti (Kovid ili sl.) neće sprečiti da WABA ligu u sezoni 2022/23 okončamo na najbolji mogući način i po mogućnosti u gradu gde još nije bilo Fajnal-fora.

Svim klubovima želim pre svega puno zdravlja, Bordu lige nastavak dobre saradnje i komunikacije sa nacionalnim savezima i klubovima, a službenim licima napredak u karijeri, jer su kroz WABA ligu pokazali izuzetan odnos prema klubovima što možemo potkrepiti činjenicom da nismo imali ni jednu primedbu na suđenje i organizaciju utakmica.“