Očekivanja trenera Art basketa Milana Vidosavljevića uoči starta finala plej-ofa

Finala nacionalnih takmičenja u poslednje dve sezone ne mogu da se zamisle bez Art basketa.

Mladi beogradski klub je i prošle i ove sezone učesnik utakmica za trofeje, kako u Kupu Milan Ciga Vasojević, tako i u prvenstvu Srbije. Za sada jedan trofej stoji u vitrinama ovog kluba, onaj osvojen u Kupu, a nema sumnje da bi novi trofej bio velika satisfakcija za trenera Milana Vidosavljevića i višegodišnji sistem koji neguje.

-Pre svega želeo bih da iskoristim ovu priliku i javno čestitam mojoj ekipi na još jednom finalu. Kako prošle sezone, tako i ove nalazimo se u oba finala, po čemu smo jedinstveni u državi. Time smo još jednom potvrdili našu konstantnost i na to sam veoma ponosan. Naročito ove sezone, jer znate i sami da je uvek mnogo teže ponoviti nešto a mi smo to uspeli, iako smo dosta podmladili ekipu – kaže Milan Vidosavljević.

Ipak, Art basket u finalnu seriju ne ulazi sa oreolom favorita jer sa druge strane stoji Crvena zvezda, ekipa koja je osvojila poslednje četiri titule, ekipa koja ove sezone ima najbolji učinak i ekipa koja je osvojila trofej u kupu.

-Što se samog finala tiče, ovo su definitivno dve najkvalitetnije ekipe u ligi, što su i potvrdile tokom cele sezone ligaškog dela, finalom kupa i sada finalom plej-ofa lige. Naravno, kada smo već tu, imamo prava i da se nadamo. Ali pre svega naš cilj je da prikažemo dobru igru na svakoj utakmici, da energetski budemo onakvi kakvi umemo i da jednostavno uživamo u ovim utakmicama. Ove godine smo odigrali tri puta sa njima, uspeli smo i da im nanesemo jedini poraz u sezoni, tako da priželjkujemo da ponovimo igru iz tog meča. Naša prednost je sigurno u brzoj igri, takav stil gajimo, najefikasnija smo ekipa ove sezone po broju koševa, pokušaćemo da igramo našu igru. Ali ponavljam, mi sada želimo da uživamo u ovoj finalnoj seriji i da pokazemo sav potencijal koji ove mlade devojke poseduju. Prednost Crvene zvezde je pre svega u iskustvu. Na svakoj poziciji imaju po nekoliko puta više sezona iza sebe. Mojim devojkama je ovo drugo finale Prvenstva, a nekima prvo, dok sa druge strane većina igračica Zvezde ima više osvojenih istih. Naravno, tu je i prednost domaćeg terena koji imaju, što nije beznačajna stvar.

Ljubitelje ženske košarke u Srbiji svakako mora da raduje činjenica i da će TV Arena sport prenositi finalnu seriju.

-Drago mi je što će sve utakmice finalne serije biti prenosene na TV Arena sport, jer ovom sportu je to preko potrebno. Marketing je veoma loš, da kažemo da ne postoji, nemate priliku da pogledate utakmicu na nekoj televiziji, ako ne računamo youtube kanal, čak malo ljudi i izveštava o tome. Bez toga je veoma teško danas, ta pomoć je preko potrebna da bi se ženska košarka u Srbiji digla na još veći nivo. Verujem da će utakmice biti stvarno kvalitetne i da će gledaoci, kako putem malih ekrana tako i oni koji dođu, uživati i videti puno mladih igračica koje predstavljaju budućnost srpske košarke – završava Milan Vidosavljević.

Prva utakmica finalne serije igra se u sredu 13. aprila u 18.30 časova u dvorani „Basket siti“, uz prenos na TV Arena sport 3.

Sticajem okolnosti ove dve ekipe su se sastale već u prvom kolu prvenstva Srbije kada je Crvena zvezda iskoristila prednost domaćeg terena i slavila sa 93:85. Art basket se revanširao u 12. kolu rezultatom 97:93, i to posle produžetka. U finalu kupa crveno-bele su zabeležile pobedu rezultatom 90:71.

Finalna serija igra se do tri pobede.

Termini utakmica su 13. april u 18.30 u dvorani „Basket siti“, 17. april u 15.00 u dvorani „Mega Fektori“, 20. april u dvorani „Basket siti“ i ukoliko bude bilo potrebe 27. i 30. april, a termini će biti određeni naknadno.