Očekivanja u Kraljevu pred završnicu Kupa Milan Ciga Vasojević

Košarkašice Kraljeva otvoriće ovogodišnju završnicu Kupa Milan Ciga Vasojević protiv Crvene zvezde u prvom polufinalu u petak od 16 časova.

„Malene“ u svojim vitrinama imaju jedan pehar iz najmasovnijeg domaćeg takmičenja, onaj osvojen u Surdulici u sezoni 2019-2020. Tada je Kraljevo u finalu savladalo Radivoj Korać rezultatom 76:73.

Kraljevčanke su u prvenstvu dva puta poražene od Zvezde, ali su obe utakmice bile prilično zanimljive. U Beogradu je bilo 81.73, a u Kraljevu 78:75.

„Prvo domaće takmičenje za vrlo vredan trofej koji nosi ime po velikanu srpske i jugoslovenske ženske košarke Milanu Cigi Vasojeviću. Svi koji su se zasluženo našli u žrebu sigurno da žele da se prikažu u što boljem svetlu i osvoje trofej. Kup takmičenja su sigurno specifična jer daju svima podjednaku šansu, takođe i donose mogućnost da se osvoji vredan trofej. Zadovoljan sam žrebom, svakako da ako želite da osvojite trofej morate da pobedite sve rivale koje vam dodeli žreb, jer u kupu nema lakih protivnika, a ekipe koje su se pored nas našle u završnici su pokazale najviše i u regularnom delu prvenstva. Maksimalno poštovanje imamo prema našem rivalu, odigrali smo u prvenstvu dve jako zanimljive utakmice i verujem da će i ova utakmica biti isto tako zanimljiva a da ćemo se ovog puta mi radovati“, kaže trener Ivan Simić.

Jedna od igračica koja je nosila dres oba kluba je Marijana Zukanović. Centar Kraljeva zadovoljna je žrebom.

„U petak igramo protiv nama poznate ekipe, sa kojom smo se sastali već dva puta u regularnom delu sezone, biće to teška i veoma zahtevna utakmica. Zadovoljna sam žrebom, spremamo se za polufinale i verujem da ćemo pokazati zašto smo tu gde jesmo. Mislim da je veoma teško pobediti tri puta za redom jednu ekipu iz samog vrha tabele. Oni su blagi favoriti, ali baš zbog toga mislim da imamo malu psihičku prednost. Poželela bih sreću svim ekipama na kupu.“

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Najviše trofeja osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Partizan i Crvena zvezda su se radovali tri puta, crno-bele 2011, 2013. i 2018. godine, a crveno-bele 2016, 2017. i 2019. Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo i Art Basket osvajali su Kup po jednom, Korać 2014, Novosađanke 2015, Kraljevo 2020. godine i Art Basket 2021.