Očekivanja u Art basketu pred završnicu Kupa Milan Ciga Vasojević

Košarkašice Art basketa putuju u Niš na završnicu Kupa Milan Ciga Vasojević sa oreolom aktuelnog pobednika ovog takmičenja.

0
386

„Umetnice“ su u prošlogodišnjem finalu u Vršcu savladale Vojvodinu 021 rezultatom 83:74, a upravo će novosadske crveno-bele dame biti rival u drugom polufinalu koji je na programu od 18.30 časova u hali „Čair“.

„Veoma smo srećni što smo još jednom u samoj završnici Kupa. Kao i prošle sezone tako i ove na završnom turniru su se našle četiri ekipe koje su najbolje i u ligi, što sigurno garantuje jedan kvalitetan turnir. Teško je prognozirati, jer u ovakvim utakmicama jedan dan, trenutak inspiracije nekog igrača može odlučiti utakmicu. Sve tri ekipe su dosta iskusnije od nas, ali bih ipak možda malu prednost dao Crvenoj zvezdi, koja je trenutni lider šampionata. Mi smo sa ovim plasmanom ostvarili sve ciljeve koje smo imali, ali naravno ako nam se ukaže šansa za nesto više, znaćemo da je iskoristimo. Najvažnije je da damo svoj maksimum i da igramo košarku kakvu znamo. Svim učesnicima bih poželeo dobar turnir i neka najbolji pobedi“, rekao je trener Art basketa Milan Vidosavljević.

Kapiten „Umetnica“ Snežana Čolić uoči turnira kaže.

„Očekujemo dobar turnir, nadam se da ćemo se bar plasirati u finale, to bi zadovoljilo neke naše ciljeve. Branimo trofej, ali nismo opterećeni tim prošlogodišnjim rezultatom. Ovo je potpuno nova ekipa, mnogo novih igrača, zadovoljni smo onim što smo već postigli ove sezone, pa bi odbrana Kupa bila stvarno kruna, mada nećemo biti nezadovoljni ni ako do toga nekim slučajem ne dođe“.

U prvom polufinalu od 16 časova igraju Crvena zvezda i Kraljevo.

Finale je na programu u subotu od 18.30 časova.

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Najviše trofeja osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Partizan i Crvena zvezda su se radovali tri puta, crno-bele 2011, 2013. i 2018. godine, a crveno-bele 2016, 2017. i 2019. Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo i Art Basket osvajali su Kup po jednom, Korać 2014, Novosađanke 2015, Kraljevo 2020. godine i Art Basket 2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here