Maljković odredila 12 košarkašica za kvalifikacije, Srbija startuje protiv Koreje u četvrtak od 21.00

U četvrtak u Beogradu, Osaki i Vašingtonu počinju kvalifikacioni turniri za žensko Svetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Australiji.

Reprezentacija Srbije, zvanični šampion Evrope, takmiči se u novobeogradskoj “Hali sportova Ranko Žeravica“, gde će za protivnike imati selekcije Koreje, Australije i Brazila.

– Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije ovde u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre. Mi smo se okupile pre nekoliko dana i radimo na pripremi za svaku od tri utakmice koje nam slede. Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa. Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani pre svega… Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gde ćemo imati veliku individualnu odgovornost, ali zato nas je Marina dovela ovde, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana… Jedva čekamo našu prvu utakmicu u Beogradu! – istakla je Ivon Anderson.

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati sledećih 12 igračica, sa sledećim brojevima na dresovima:

1 Ivana Raca

6 Saša Čađo

10 Sanja Mandić

11 Aleksandra Crvendakić

12 Ivon Anderson

14 Dragana Stanković

17 Jovana Nogić

20 Kristina Topuzović

24 Maja Škorić

33 Tina Krajišnik (kapiten)

40 Ivana Katanić

51 Mina Đorđević

Izabranice Marine Maljković prvi meč igraće sutra od 21.00 sat protiv Koreje, dok su preostala dva meča protiv Australije i Brazila na programu u subotu i nedelju, takođe od 21.00 sat. Direktan prenos utakmica je na televiziji Sportklub 1.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbedila nastup kao domaćin.