INTERVJU – ISIDORA SAVKOVIĆ, košarkašica Spartaka

Košarkašice Spartaka iz Subotice još uvek drže priključak i vode borbu za sam vrh tabele Druge lige i povratak u Prvu ligu. Važan deo ekipe je Isidora Savković, koja svojim iskustvom i znanjem pomaže ekipi Spartaka oko povratka u najviši rang takmičenja.

Isidora Savković (25 god) košarkašica je Spartaka iz Subotice koji se trenutno nalazi na trećoj poziciji na tabeli Druge lige Srbije iza vodeće Novosadske ŽKA i Topolčanke. O dosadašnjem delu lige i ambicijama popularnih „golubica“ razgovarali smo sa Isidorom Savković.

Kalendarsku godinu ste završili na deobi trećeg mesta. U kojoj meri ste zadovoljni postignutim do sada?

Sezonu smo započeli dobrim partijama, ali u toku takmičenja desilo se par povreda pojedinih igračica što je uticalo na rezultat na tabeli na kraju prvog dela prvenstva.

Koje bi bile vaše glavne prednosti u nastavku sezone u borbi za plasman u viši rang?

U daljem delu takmičenja nadamo se povratku na vrh tabele a jedino do toga nas može dovesti timska igra.

Koje sve klubove vidite kao najveće rivale u borbi za ostvarenje ciljeva?

Glavni kandidati pored nas za ulazak u viši rang su Novosadska ŽKA i Topolčanka iz Bačke Topole.

Prosečno beležiš 12.5 poena i 10 skokova po utakmici. Da li si potpuno zadovoljna svojim igrama od početka sezone i gde vidiš eventualni prostor za napredak u svojoj igri?

U svaku utakmicu uđem maksimalno motivisana i trudim se da dam sve od sebe za svoju ekipu. Vodim se time da uvek može bolje, i da uz mnogo rada i truda mogu da dođem do što boljih rezultata.

Koga posebno ceniš u ligi od igračica na tvojoj poziciji?

Ne bi htela nikoga posebno da izdvajam, u ligi ima dosta mladih talentovanih igračica.

Deo karijere si provela u Americi. Kada uporediš dva stila košarke, gde vidiš sličnosti i razlike?

U Americi je ženska košarka podignuta na jedan veći nivo. Igra je brza i dinamičnija, dok neke druge stvari koje se tiču samog rada, truda i zalaganju su ista kao I ovde.

Da li imaš dovoljno slobodnog vremena i kako ga provodiš?

Pored toga što imamo treninge dva puta dnevno, samim tim to zahteva mnogo odricanja u privatnom zivotu. Svoje slobodno vreme gledam da provedem u prirodi ili sa meni dragim ljudima.