INTERVJU – ALEKSANDRA STANAĆEV, košarkašica Lublina

Srpska reprezentativka Aleksandra Stanaćev u novoj sezoni, novom klubu, novom gradu, nova država...veliki izazov i uloga. Od te uloge i odgovornosti popularna Švrća nije bežala, već prihvatila poziv ekipe Lublina i posle više godina napustila Španiju.

O aktuelnoj sezoni u Poljskoj, Evrokupu, gde Aleksandra pruža odlične partije, razgovarali smo sa njom.

Prva si sezona u Lublinu u Poljskoj. Da li je u novoj sredini sve kako si očekivala?

Trebalo mi je vreme da se naviknem na promene posle Španije, ali u suštine za sada je sve kako sam nadala da će biti. Promena mi jeste teško pala, ali kako kažem posle odredjenog vremena sam se navikla.

Trenutno delite prvo mesto u prvenstvu Poljske, prošle ste u dalje takmičenje u Evrokupu. Koji su krajnji ciljevi ekipe u takmičenjima u kojima nastupate?

Igramo i jedno i drugo takmičenje dobro, ciljevi što se tiču Poljske lige je da budemo u prve 3-4 ekipe. Što se tiče Evrokupa, mi smo jako zadovoljne i prolaskom u drugi krug takmičenja, i nadamo se da ćemo ovako nastaviti, pa dokle možemo, borićemo se.

Da li je tvoja uloga u timu drugačija nego u prethodnoj ekipi?

Nije drugačija, jedino sto mi je ekipa mlada, nisam navikla da budem najstarija u ekipi 😂 Na terenu sve dobro funcionise, i neka tako i ostane 🙏🏻

U kojoj meri si zadovoljna svojim igrama? Jedna si od vodećih igračica ekipe, sa sjajnom statistikom

Uvek ima utakmica kada si više zadovoljan svojom igrom u odnosu na neku drugu utakmicu. Ali uvek se vodim onom logikom, uvek može bolje.

U top 5 si asistenata poljske lige i visoko rangirana u Evrokupu. Zanimljivo je i da su 50 odsto asistencija koje ekipa pravi tvoje…

Stvarno mi to nije bio neki cilj ove godine kada sam promenila tim i državu, ali volim uvek da budem vrhu sto se tiče asistencija. Zadovoljna sam kako moj ekipa igra.

Da li ti prija život u Poljskoj? Da li su te iznenadili neki njihovi običaji?

U početku mi je sve bilo čudno, i mislia sam da neću moći da se naviknem na neki drugačiji sistem rada i života, ali jesam, svaki mesec je sve bolje i bolje. Ali iskreno više volim da je sunčano svaki dan ✌🏻😀

Šta je to što bi volela da ti se desi u 2022. i da ti izmami veliki osmeh?

U 2022. godini volela bih da moja porodica najbliži i prijatelji budi živi i zdravi, i srećni.