Vojvodina 021 poražena u Podgorici od Budućnosti

Košarkašice Vojvodine 021 doživele su poraz na gostovanju Budućnosti u Podgorici u meču sedmog kola grupe A regionalne lige.

0
176

Budućnost je slavila rezultatom 79:56 (24:18, 20:12, 21:13, 14:13).

Budućnost je zadržala maksimalan učinak sa svih sedam pobeda. Vojvodina je doživela treći poraz i sa pet pobeda drži treće mesto koje vodi u Superligu.

Trener Aleksandar Jovanović i uoči ove utakmice je imao kadrovskih problema. Duže odsutnoj Vladani Vujisić pridružila se Lara Radulović, pa su crveno-bele u skraćenoj rotaciji nastupile u hali „Bemaks arena“.

Domaći tim u finišu prve četvrtine počeo da pravi razliku. Novosađanke su se dobro držale u uvodnim minutama, da bi pri rezultatu 16:16 Budućnost vezala osam poena.

Već početkom druge četvrtine domaći tim je stekao dvocifrenu prednost i vrlo brzo stigao i do 17 poena prednosti -37:20.

Do kraja meča Podgoričanke nisu dozvolile Vojvodini povratak u meč, već su u trećoj četvrtini dodatno uvećale prednost, a u poslednjih deset minuta rutinski privele meč kraju.

U ekipi Vojvodine najefikasnija je bila Žaklina Janković koja je postigla 14 poena, a imala je i osam skokova. Jovana Jovović je postigla 12 poena, a po deset su ubacile Sara Lumis (6 skokova, 5 asistencija) i Nikolija Jovanović (5 asistencija). Čarna Prokić je meč završila sa devet poena.

Kod domaćina najefikasnija je bila srpska reprezentativka Mina Đorđević koja je upisala 18 poena i šest skokova. Po 11 poena su postigle Dragana Živković i Anastasija Drobnjak, a po 10 Marija Leković i Jovana Marković. Nevena Vučković je provela na parketu pet minuta i zabeležila dva skoka.

Vojvodina 021 će u narednom kolu dočekati Orlove, a Budućnost gostuje Basket kamu.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here