Kraljevo ubedljivo protiv Vojvodine 021 u jednom od derbija 8. kola

Košarkašice Kraljeva upisale su šestu pobedu u prvenstvu Srbije, pa će bar do subote uveče provesti na drugom mestu na tabeli.

0
372

Kraljevčanke su u jednom od derbija 8. kola prvenstva Srbije savladale Vojvodinu 021 rezultatom 84:63 (20:17, 24:20, 14:8, 26:18). Novosađanke su ostale na pet pobeda i doživele su treći poraz.

Utakmica u staroj Hali sportova odigrana je pred nekoliko stotina gledalaca i imala je humanitarni karakter, pošto je ŽKK Kraljevo odlučilo da prihod ide za pomoć porodici Jakovljević iz Kraljeva.

Čvrstom odbranom Kraljevčanke su praktično većim delom držale ritam utakmice u svojim rukama, a preko raspoloženih Gobeljić, Mitrović, Račić i Nortkros-Bejker dizala razliku kako je utakmica odmicala i daleko pre kraja stekla nedostižnu prednost.

Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri, a taj period je Milica Mitrović trojkom rešila u korist Kraljeva – 20:17. Kraljevčanke su u ovom periodu više grešile, ali kada su smanjile izgubljene lopte i zaigrale agresivnije u odbrani rezultat je počeo da se povećava u njihovu korist. Vojvodina je poslednji put vodila u 13. minutu, posle poena raspoložene Sare Lumis – 22:25. Domaćin je serijom 10:0 preokrenuo rezultat a stečenih sedam poena zadržao do kraja poluvremena – 44:37.

Novosadski tim je u nastavku najbliži rivalu bio u 23. minutu kada je posle trojke Jovane Jovović rezultat glasio 46:43. Domaći tim je ponovo serijom 10:0 napravio veliku prednost i na isteku treće četvrtine stekao 13 poena viška – 58:45.

Domaći tim je bez većih problema održavao 15-tak poena viška, da bi u finišu posle poena Aleksandre Račić stigao i do najubedljivijih 25 poena viška – 84:49. Na kraju dovoljno ubedljivih 84:63 u korist ekipe Ivana Simića.

„Malene“ su naterale gošće na čak 28 izgubljenih lopti, odnosno 13 više. Kraljevo je imalo 18 osvojenih lopti, naspram šest ekipe Vojvodine. I u asistencijama je bila očigledna razlika – 17:7.

Vojvodina je na svojoj strani imala skokove, ukupno devet više (39-30), ali to nije bilo dovoljno u ovom meču.

Milica Mitrović je sa 22 poena (7 skokova) bila najefikasnija u timu Kraljeva. Dragana Gobeljić je postigla 19 poena (5 skokova), Rejven Nortkros-Bejker je postigla 16 poena, Aleksandra Račić 11 (5 skokova), a Anđela Radović 10 poena, uz šest asistencija i pet osvojenih lopti.

Vojvodinu, koja od ranije ne može da računa na Vladanu Vujisić, zadesio je novi peh i nova povreda Lare Radulović. Manju minutažu je imala i Čarna Prokić. Sara Lumis je sa 20 poena (7 skokova) bila najefikasnija u novosadskom timu. Žaklina Janković je postigla 12 poena (6 skokova), a Jovana Jovović 10 poena (9 skokova).

Kraljevo u narednom kolu putuje u Niš na duel Studentu, a tim Aleksandra Jovanovića dočekuje Dugu iz Šapca.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here