Marina Maljković: Spremala sam tim kao kada sam došla na mesto selektora 2011. godine

Selektorka Srbije Marina Maljković posle pobede nad Hrvatskom je zahvalila domaćinu na gostoprinstvu, a zatim ocenila utakmicu.

-Čestitam Hrvatskoj na odličnoj borbi. Nisu nas iznenadili, znali smo da je to grupa jako talentovanih košarkašica. Želim da se zahvalim svima na divnom gostoprimstvu. Zaista su nas primili odlično i ambijent u hali je bio fantastičan. Naša odbrana je bila mnogo, mnogo loša. To nije odbrana koja liči na naš tim. Sa druge strane imamo totalnu promenu, potpuno novi tim, pa je sa te strane to donekle i logično. Većina igračica nema iskustvo na ovom nivou, tako da je na kraju najvažnija pobeda. Ali, moramo mnogo stvari da popravimo.

Na pitanje o učinku Aleksandre Crvendakić i tome kako je spremala tim, Maljkovićeva je rekla.

-Nikad ne volim da izdvajam igračice. Crvendakić je uradila posao koji je trebala da uradi. To se podrazumeva i to se očekivalo od nje. Spremala sam tim od početka, od nule. Nismo igrali prvu utakmicu, pa smo imali koji dan više, radili smo od nedelje. Spremala sam tim kao kada sam došla na mesto selektora 2011. godine. Baš potpuno novo, sve iz početka. Ima nekoliko igrača koji su prošli ceo sistem, ali je ovo nov tim. Tu nema stariji, mlađi, toga nema. Ovo je potpuno nov tim za sebe, tako da sam se trudila da i u napadu i u odbrani radimo neke nove stvari, neke zadatke. Utakmica nije bila lepa, one nemaju iskustva, one tek počinju da grade neke karijere po inostranstvu jer, nažalost, u Srbiji nemamo dobru ligu.

Aleksandra Crvendakić je bila MVP utakmice.

-Svakako nam nije bilo lako. Znali smo da je Hrvatska talentovana mlada ekipa. Oni su kao i mi, na početku, i mi krećemo sa nekom novom pričom. Nismo našli neku našu igru, ali smo uspeli agresivnom odbranom da to popravimo.