Intervju – Anja Marinković, košarkašica Studenta

Ekipa Studenta iz Niša ove sezone je u svoje redove dovela Anju Marinković, pojačanje koje je pristiglo iz Italije. Sezonu je počela u Kraljevu da bi plejof odigrala u Italiji.

Veliku pobedu, ekipa Studenta je ostvarila u Zrenjaninu, a najbolji pojedinac tog susreta bila je upravo Anja Marinković.

Anja Marinković, rodom iz Sombora, je školovanje završila na koledžu FGCU, da bi se posle toga vratila u Evropu.

O novoj sezoni, klubu, pričali smo sa Anjom Marinković, sadašnjom košarkašicom Studenta iz Niša.

„Cilj na početku sezone je bio zlatna sredina tabele gde bi usput mogli da razvijamo i afirmišemo mlade igračice.“

Sezona je tek na početku, a pred sam start sezone, uprava Studenta je dovela Biljanu Stanković na mesto trenera, našu selektorku kadetske reprezentacije.

O svojim igrama u dosadašnjem delu sezone, Marinkovićeva kaže.

„Nije loše za sada, ali uvek može bolje. Cilj mi je da svojim iskustvom pomognem mlađim saigracicama da budu još bolje“

EKipa Studenta je ušla u sezonu kao jedna od najmlađih ekipa. Najveći kvalitet svoje ekipe, Anja Marinković upravo vidi u mladosti u odnosu na druge ekipe u ligi.

„Najveći kvalitet ekipe je želja za napretkom i dokazivanjem. Nije zahvalno govoriti o kvalitetu lige zbog situacije sa kovidom jer se neretko dešava da su ekipe desetkovane neigranjem najboljih igračica.“

Biljana Stanković, jedna od naših najboljih bivših igračica, postavljena je za šefa stručnog štaba, a Anja Marinković ima samo reči hvale.

„Svi znamo kakav je ona bila igrač, svojim iskustvom i znanjem može mnogo da nam pruži a pri tome je odličan pedagog kao i čovek, sve pohvale“.