Očekivanja u taboru Srbije pred put u Tokio

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je večeras u Japan letom preko Istanbula.

U avionu koji je večeras poleteo sa beogradskog aerodroma našlo se 12 igračica koje će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama.

Ženski košarkaški tim Srbije čine: Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Brooks, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Angela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson, a predvodi ih selektorka Marina Maljković.

Po dolasku u glavni grad Japana, naše košarkašice smestiće se u Olimpijsko selo i tamo će se pridružiti ostalim srpskim olimpijcima. Naše košarkašice u Tokio putuju kao aktuelne evropske šampionke i kao nosioci bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Zanimljivo je istaći da su naše košarkašice i na Olimpijske igre u Rio putovale kao aktuelne šampionke Evrope.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektorka Marina Maljković o predstojećim Olimpijskim igrama rekla je: “Mi volimo da radimo u miru, i da idemo korak po korak. Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snađe i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronađe najbolje moguće rešenje. Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim. A posebno mi je drago da kao osnivač Instituta za ženski sport mogu da istaknem da imamo 44 takmičarke i 42 takmičara. Osećam veliki ponos zbog toga.”

Kapiten naše reprezentacije Jelena Brooks je rekla da ne može da poredi Igre u Riju u Tokiju.

– Biće totalno drugačije. Mi moramo biti spremne i Olimpijski komitet nas je spremio na to što nas čeka. Verujem da smo spremne, i kao na svakom prvenstvu idemo korak po korak. Nadam se da ćemo se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu – rekla je Jelena.

Najkorisnija igračica nedavno završenog evropskog prvenstva, Sonja Vasić, sada putuje na svoje druge Igre.

-Mi tamo odlazimo sa titulom prvaka Evrope i to govori da mi same imamo velike ambicije. Uvek sa ponosom predstavljamo Srbiju i obično donosimo dobre rezultate, nadam se da će tako biti i sada. – istakla je Sonja.

Na defileu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, zajedno sa Filipom Filipovićem, Sonja će nositi zastavu Srbije.

-Za mene je ogromna čast što sam deo Olimpijske porodice, a između toliko predstavnica ženskog sporta, izabrati mene je neverovatno. Pre svega, to je ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti. Nadam se da će se zastava na otvaranju vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja to izneti kako treba. – rekla je Sonja Vasić

Standardna reprezentativka Srbije Ana Dabović kratko i jasno je izjavila.

– Dale smo sve od sebe od početka leta i nadam se da će to doneti rezultate.

Ivon Anderson će nastupati prvi put na Olimpijskim igrama i nije krila svoje uzbuđenje.

-Uzbuđena sam i srećna što sam deo ovog tima. Ovo mi je ostvarenje sna.