U20 FIBA Čelendžer: Srbija bolja od Irske

Ženska reprezentacija Srbije do 20 godina, nastavila je sa pobedama na FIBA Čelendžeru u Šopronu. U utakmici četvrtog kola turnira u Mađarskoj, naš tim pobedio je Irsku – 74:50 (16:11, 20:17, 21:13, 17:9).

U poslednjem kolu, sutra od 15 časova, Srbija igra protiv Izraela.

Tim koji vodi trener Miloš Pavlović, sve vreme je diktirao ritam i imao prednost, ali je rivala definitivno slomio u trećem periodu. Tada su naše devojke napravile ozbiljnu razliku i utakmicu mirno privele kraju.

Očekivano – naše devojke su bile bolje u svim elementima igre. Odlično su šutirale za tri poena – pogodile čak 11 trojki. U tom segmentu najraspoloženija je bila Mona Zarić, koja je četiri puta pogodina sa distance. Dobili smo i bitku pod obručima, imale više asistencija. I – najvažnije – sjajnom odbranom naterale su simpatičnu četu iz Irske na čak 35 izgubljenih lopti.

Sve devojke su dobile šansu, sa dvocifrenim brojem poena meč su završile: Nadežda Nedeljkov (18 poena), Mona Zarić (17 poena, četiri trojke), Nina Samadžić (11).

Pre polaska na utakmicu, naš tim je u hotelu imao malu „žurku”, igračice i stručni štab reprezentacije iznenadili su Anu Joković, potpredsednicu KSS koja je sve vreme sa timom u Šopronu, poklonom i rođendanskom tortom. Dobro rapoloženje, naš tim je potom preneo i na teren i upisao još jednu pobedu.

Foto: FIBA BASKETBALL – Zsombor Toth