Očekivanja u Radivoj Koraću pred završni turnir juniorki

Ekipa Radivoj Koraća ima dugu tradiciju i iza sebe ima puno uspeha kako u seniorskoj košarci tako i sa mlađim kategorijama. Poslednjih godina, Radivoj Korać važi za jedan od najboljih klubova po pitanju mlađih kategorija uz Art basket. Upravo će se ova dva rivala sastati u četvrfinalu završnog turnira juniorki.

Ljubitelji ženske košarke kažu da će ovo biti finale pre finala. Od 7. do 9. maja u Beogradu, gde će Art basket biti domaćin, u četvrtfinalu će se sastati Radivoj Korać i Art basket.

Trener juniorske ekipe Radivoj Koraća, Dušan Mandić, ima o ekipi Art basketa samo reči hvale, ali, iako njegova ekipa nije favorit, on očekuje lepu košarkašku predstavu budućnosti košarke u Srbiji.

„Po mnogima predviđeno finale juniorskog prvenstva Srbije između nas i ekipe Art basketa, voljom žreba, desiće se mnogo ranije. Ime našeg kluba je toliko veliko da nas obavezuje da u svaki meč uđemo sa najvišim ambicijama i ne vidim razlog da tako ne bude i u ovom četvrtfinalnom meču. Juniorska ekipa Art basketa bila je okosnica i njihovog seniorskog tima, dugo su zajedno, dobro se poznaju, popunjeni su na svim pozicijama, a kada uz sve to dodamo prednost domaćeg terena koji imaju i odličnog trenera kakav je Milan Vidosavljević, koji ove sezone radi fantastičan posao, sigurno da su favoriti na papiru u ovom meču. Na mojim devojkama je da maksimalno fokusirane uđu u ovaj meč, hladne glave i vrućeg srca, da uživaju na terenu, daju sve od sebe i u lepom svetlu predstave budućnost naše Srpske ženske košarke kojoj svakako pripadaju. Svim akterima finalnog turnira želim da čestitam Uskrs, poželim dobro zdravlje i neka „ženska košarka“ i najbolja ekipa pobedi.“

Sastav Radivoj Koraća za predstojeći turnir: Marina Davinić, Tina Dinčić, Bogdana Nedeljkov, Nevena Rosić, Jovana Boričić, Anja Tasić, Sara Savić, Teodora Ćulibrk, Višnja Kljajević, Neda Kukić, Milena Trailović, Jelena Lazarević, Daria Nestorov, Minja Aranđelović. Trener ekipe je Dušan Mandić, asistenti Zoran Akanović, Anđela Kostić, Hristina Marjanović i fizioterapeut Olivera Gapić.