Intervju – Milica Popović, košarkašica Ljubovije

Košarkašice Ljubovije poslednjih sezona redovne su učesnice Druge lige Srbije.

0
696

U finišu sezone nastojaće da taj status produže i u narednoj sezoni. Sa pet pobeda trenutno su na pristojnoj udaljenosti od opasne zone. Svakako će u tom nastojanju svoju ulogu odigrati i Milica Popović.

Kako bi ocenila dosadašnji tok takmičenja i vaše rezultate?
-Ne možemo reći da nismo zadovoljne svojim učinkom u ovoj sezoni ali smo sigurne da smo mogle mnogo bolje, znamo svoje kvalitete i znamo da smo uz malo više sportske sreće mogle progurati i na viši nivo. Naravno, pored svega toga, ove sezone ukrstile smo snage sa jako kvalitetnim protivničkim ekipama, što nam je samo dalo vetar u leđa da se nikada ne predajemo, da nastavimo jače i dalje od onog gde smo stale, i da se trudimo da damo maksimum od onog čime raspolažemo.

Šta je ono što ocenjuješ kao najveće vrline vašeg tima?
-Što se samog tima tiče najviše mogu da pohvalim timski duh kao i međusobnu podršku saigračica. Generalno, uvek pružamo potporu jedne drugima i trudimo se da i u trenucima kad nam je najteže budemo nesebična podrška, kako na terenu, tako i u privatnom životu.

Koji su krajnji dometi ekipe u ovoj sezoni?
-Kako smo započele ovu sezonu tako smo i zacrtale cilj da pre svega, i po svaku cenu ostanemo u ligi, to nam je bio glavni cilj i nešto čemu smo težile čitave sezone. Takođe, jedan od naših planova i želja bila je borba da stignemo i na sami vrh liste. Svojim učinkom u ovoj sezoni pokazale smo da itekako imamo kvalitet za Drugu ligu i smatramo da joj i pripadamo.

Kada je ekipi bilo najteže tokom sezone?
-Svakako neizbežni trenuci u svakom timu jesu oni momenti nakon poraza, gde ni same ne znamo zbog čega smo odigrale slabijim kapacitetima nego što to uglavnom možemo. Bio to loš dan, loša sreća, poražavajući ishod je uvek bio i uvek će ostati nešto što nas sve poljulja i izazove u nama određenu vrstu tuge i nelagodnosti.

U kojoj meri si zadovoljna svojim učinkom?
-Što se ličnog uspeha u ovoj sezoni tiče nisam baš najzadovoljnija svojim učinkom jer sam svesna da je to uz malo više truda i sreće moglo mnogo bolje. Dokazala sam sebi i da redovnim treninzima mogu mnogo da poboljšam sopstveni kvalitet igre. Naravno, ne smatram da je sve što sam do sada pokazala vrhunac mojih mogućnosti ali mi je svakako pre svega stalo do uspeha i kvaliteta samog tima jer bez celokupne ekipe, mi kao pojedinci nismo ništa.

Koje si planove postavila ispred sebe u novoj 2021. godini?
-Pored košarke, svakodnevnih treninga i uloženih napora, u 2021. zadala sam sebi još jedan cilj a to je upis željenog fakulteta te se nadam da ću upisivanjem istog, uspeti da uskladim ljubav prema sportu kojim se bavim i želji i borbi da uspem u poslovnom planu u budućnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here