Intervju – Jelena Jozić, košarkašica Duge

Ekipu Duge iz Šapca u finišu prvenstva očekuje zadatak da sačuvaju prvoligaški status i tako na najbolji način krunišu debitantski nastup u najelitnijem rangu takmičenja.

Šapčanke su trenutno iznad zone ispadanja a do kraja treba da odigraju utakmice protiv svih direktnih konkurenata. Svakako će ekipi trenera Vuka Stepanovića u tim utakmicama puno značiti doprinos Jelene Jozić, iskusnog organizatora igre.

U kojoj meri ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima u debitantskom nastupu u Prvoj ligi?

-S obzirom na to da imamo jednu od najmlađih ekipa u Prvoj ligi i da se borimo sa znatno iskusnijim ekipama od nas, ne mogu da ne budem zadovoljna, s tim da uvek može bolje.

Pratile su vas povrede, odlasci i korona. U kojoj meri je to poremetilo vaše planove?

-Veliki deo tima je u nekom trenutku bio van igračkog protokola zbog oboljevanja od kovida, pored toga povreda Olge Stepanovic i odlazak centra Layne Murphy sigurno je mnogo uticao na kompletnu igru tima. Bez obzira na sve, cilj ostaje isti i daćemo sve od sebe da to ostvarimo.

Da li ostaje žal za pobedama u nekim utakmicama?

-Naravno da ostaje, neke utakmice smo mogle i morale bolje, ali, to je sport, idemo dalje, ima još mnogo utakmica do kraja prvenstva.

Gde vidite svoje prednost u borbi za opstanak?

-Verujem da nam je prednost upravo naša mladost, kao i želja za napretkom i dokazivanjem, pored agresivne odbrane i brze igre.

Imate mladog i dinamičnog trenera, koliko ta energija sa klupe donosi boljitak u igri?

-Vuk je mlad, predan, energičan i prvi put u glavnoj ulozi trenera prvoligaškog tima gde se odlično snalazi. Nesumnjivo nam njegova energija unapređuje igru u trenucima kada nam je to potrebno.

Stigla si minulog leta i odmah postala jedan od nosilaca igre. U kojoj meri si zadovoljna onim što prikazuješ na parketu?

-Ja sam perfekcionista i nikada nisam u potpunosti zadovoljna sobom i svojom igrom i uvek ima boljih i lošijih utakmica, ali je sigurno da u svakom trenutku dajem svoj maksimum za pobedu tima.

Gde vidiš prostora za napredak u svojoj igri?

-Koliko god da treniram prostora za napredak uvek ima. Izdvojila bih rad na šutu jer toga nikad dosta.

Kao iskusna košarkašica, na šta posebno ukazuješ mlađim saigračicama koje igraju na tvojoj veoma bitnoj poziciji?

-Ukazujem im da borbenost nikad ne sme izostati i savetujem da kontrolišu svoje emocije, što čak i meni kao iskusnoj košarkašici povremeno predstavlja problem.

Koje si planove postavila ispred sebe u novoj 2021. godini?

-Prvenstveno da izborimo opstanak u društvu najboljih, a sto se licnih planova tiče, o tom potom, samo da smo živi i zdravi.