Vrbas trijumfom nad Spartakom u Subotici otvorio kalendarsku 2021. godinu

Sedmi trijumf u prvenstvu Srbije košarkašice Vrbasa ostvarile su u okviru 16. kola.

Vrbašanke su u Subotici savladale Spartak rezultatom 67:63 (14:20, 20:9, 17:13, 16:21). Subotičanke su doživele 15. poraz i dodatno umanjile šanse za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

„Golubice“ su bolje otvorile utakmicu i kontrolisale rezultat u prvoj četvrtini. Kada je Vrbas stegao odbranu u drugom periodu usledio je preokret, pa gošće na pauzu odlaze sa pet poena prednosti – 34:29.

Gošće su početkom treće četvrtine stigle do desetak poena prednosti. Tu razliku nisu ispuštale do kraja utakmice, iako je domaćin sa nekoliko trojki u finišu uspeo da pripreti. Na kraju 67:63 za Vrbas, istovetan rezultat kao i prvom ovosezonskom duelu ove dve ekipe.

U timu trenera Nenada Markovića najefikasnija je bila Marina Marčetić sa 18 poena. Vanja Mudreša je postigla 13 poena, Ivana Bijelović 11, a Danijela Dimitrijević 10. U timu nije bilo Marije Stojanović, a u tim se posle povrede vratila Sofija Radojčin koja je nedavno produžila ugovor sa klubom.

Po 14 poena u domaćem timu su upisale Dara Kovačević (14 skokova) i Tijana Ninković. Natalija Spaić je postigla 13 poena, a Dajana Pavlović 11.

Spartak u 17. kolu dočekuje Kraljevo, a Vrbas ekipu Novosadske ŽKA.

STATISTIKA

TABELA