Intervju – Sanja Dunđerski, košarkašica Vršca

Dolazak Sanje Dunđerski iz Spartaka dodatno je osnažio namere Vršca da se vrati u elitni rang takmičenja.

0
941

Dunđerski je na četiri utakmice dala značajan doprinos ekipi, koja je kalendarsku 2021. startovala trijumfom u derbiju protiv Topolčanke.

Vrščanke su trenutno u najboljoj poziciji u Drugoj ligi, ekipa su sa najmanje poraza, ali ih do kraja januara očekuje paklen raspored i duelu sa Mileševkom, Karaburmom i Proleterom 023, direktnim rivalima u borbi za plasman u viši rang.

Ukoliko preostale dve odložene utakmice rešite u svoju korist, praktično ćete se izdvojiti na vrhu. Koji je recept da tamo i ostanete do kraja sezone?

-Možda nisam kompetentna da pričam o ciljevima koje je ekipa postavila na početku sezone, jer sam im se nedavno priključila. Ali sada, kada sam deo nje, naš jedini cilj je da vrh tabele bude naš, a recept za to je naša brza igra, na kojoj insistira trener Kanjevac i sjajna atmosfera u ekipi.

Gde vidiš prednost svoje ekipe u nastavku prvenstva?

-Na prvom mestu je atmosfera u ekipi, zatim odnos trenera i igrača, a na to bih još dodala i našu najiskusniju igračicu Ljilju Tomašević.

Koju od ekipa iz gornjeg dela tabele posebno ceniš, a koja vam ne leži?

-Izdvojila bih Proleter 023 iz Zrenjanina. Ekipa koja godinama na lep način ističe rad i disciplinu, što je vidljivo na terenu, i to zaista cenim. I smatram da su nam, ujedno, i najveći konkurenti jer insistiraju na brzoj košarci, kao i mi.

Kao neko ko je do nedavno igrao Prvu ligu, gde vidiš osnovnu razliku u odnosu na Drugu ligu?

-Ne pravim razliku između Prve i Druge lige. Sebe dajem maksimalno nezavisno od toga koju ligu igram.

U kojoj meri si zadovoljna svojim učinkom?

-Nikada nisam u potpunosti zadovoljna svojim učinkom, jer uvek može bolje, a pri tome ima dosta segmenata na kojima treba da poradim.

Sarađuješ sa iskusnim trenerom. Šta je ono na šta trener Kanjevac posebno insistira kada je tvoja igra u pitanju?

-Naša saradnja je tek otpočela, ima dosta prostora za rad na određenim stvarima što se moje igre tiče. Trenutno, na čemu on posebno insistira, je skok u igri i rad u odbrani.

Koje si planove postavila ispred sebe u novoj 2021. godini?

-S’ obzirom da je za sve nas 2020. bila teška, ali isto tako mislim da smo svi iz nje naučili više lekcija. Rešila sam da u 2021. uživam u svakom momentu i iskoristim ga na najbolji mogući način uz svoje najbliže i prijatelje. Što se košarke lično tiče, želela bih da nastavim u istom ritmu, pa čak i boljem, da još više radim na sebi, i na psihološkom nivou, kao i na fizičkom, a jedan od najvećih planova za ovu godinu je da diplomiram i upišem master! 🤞🏼

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here