Intervju – Tamara Jovančević, košarkašica Studenta

Minulog leta je stigla u redove niškog Studenta i odmah se nametnula kao jedan od lidera tima.

Tamara Jovančević je sa prosečnih 11 poena, osam skokova i dve asistencije po utakmici u vrhu najzaslužnijih za visok plasman niškog sastava, koji je po mnogima najprijatnije iznenađenje lige.

Posebno će ostati upečatljiv finiš poslednje utakmice ovog kluba u 2020. godini kada je sa devet vezanih poena za 25 sekundi preokrenula utakmicu protiv Radničkog i donela pobedu Studentu.

Od ekipe koja se borila za opstanak prošle sezone Student je stigao do gornje polovine tabele. Da li ste u klubu zadovoljni učinjenim do sada?

-Ne možemo da kažemo da smo nezadovoljni ali uvek može bolje pa tako i naš učinak do sada u prvenstvu. Mislimo da je mogao za nijansu bolji da bude.

Ostaje li žal za pobedama u nekim utakmicama?

-Naravno! Izgubile smo tri utakmice praktično na jednu loptu, ali šta da se radi… Ne može sve da se pobedi uvek 😅

Sa kojim ciljevima ulazite u nastavak sezone?

-Nama je od prvog dana bio cilj svaka naredna utakmica. Prosto, da se borimo od prvog do poslednjeg minuta i pokušamo svakoga da pobedimo.

Imate mladog dinamičnog trenera, koliko ta energija sa klupe donosi boljitak u igri?

-Mislim da je to dosta individualna stvar kako će ko reagovati na trenerovu energiju sa klupe… Na mene lično ima pozitivan uticaj. Mislim da sam se dosta brzo navikla na njega kao trenera i na to što od nas traži.

Stigla si minulog leta i odmah postala jedan od nosilaca igre sa prosekom koji je blizu dabl-dabl učinka. U kojoj meri si zadovoljna onim što prikazuješ na parketu?

-Mislim da je za mene ovo prva sezona gde zapravo pokazujem koliko mogu da pružim ekipi, ali daleko od toga da sam zadovoljna. Uvek može bolje 😊

Gde vidiš prostora za napredak u svojoj igri?

-Iskrena da budem, prostor za napredak vidim svuda kada je moja igra u pitanju… Samo preostaje da vidim na čemu ću prvo krenuti da radim 😅

Šta je ono što vidite kao vašu najveću prednost u odnosu na konkurente u nastavku sezone?

-Rekla bih da je borbenost nešto što nas krasi od prvog dana i mislim da ima još dosta do kraja sezone i da će ta naša borbenost i želja za dokazivanjem tek da dođu do izražaja.

Koje si planove postavila ispred sebe u novoj 2021. godini?

-Uff… paa završiti sezonu što je jače moguće, trenirati celo leto i u narednu sezonu ući još jače nego u ovu… ali, polako, korak po korak 😅

Kad nisi vezana za obaveze u klubu, kako provodiš vreme?

-Student sam četvrte godine pravnog fakulteta u Novom Sadu, tako da pored obaveza na terenu dosta vremena izdvajam i za fakultet. Naravno, tu je moja porodica i prijatelji. Stalno pravim neke izlete sa mojim drugaricama… Prosto, u slobodno vreme me ne drzži mesto ☺️🤸🏼‍♀️