Intervju – Anamarija Stojičić, košarkašica Kraljeva

Pred košarkašicama Kraljeva u nastavku sezone biće vraški težak zadatak da nakoknade dve pobede zaostatka za ekipama koje su na pozicijama koje vode u plej-of.

„Malene“ su podigle formu i drže korak za vodećim ekipama u čemu imaju i značajnu podršku Anamarije Stojičić.

U kojoj ste meri zadovoljni trenutnim stanjem na tabeli?
-Polako, ali sigurno napredujemo ka prva četiri mesta. Trudimo se da nadoknadimo prethodne kikseve i osiguramo nas pri vrhu tabele.

Sa kakvim ciljevima ulazite u nastavak sezone? Praktično, pravo na greške je svedeno na minimum.
-Posle zaslužene pauze trudimo se da uđemo jači i spremniji za ono što nas čeka u nastavku lige, kako lige tako i kupa. Jedan jedini cilj imamo, osvajanje tj. odbrana kupa i fajnal-for lige, ništa manje.

Kada je ekipi bilo najteže tokom sezone?
-Najteži period za svaku takmičarsku ekipu je kad krene da gubi utakmice, tako i za nas je početak bio težak dok smo se adaptirali na drugačiji stil igre, situaciju celokupnu i krenuli da dobijamo mečeve.

Kako si zadovoljna svojim igrama?
-Kad govorim o svojoj igri uvek kažem, može to i bolje. Tako da mesta za napredak uvek ima.

U kojim segmentima ima mesta za napredak u tvojoj igri?
-Kad bih mogla da promenim svoj deo u igri bila bi to sigurno veća agresivnost, ali svakako uvek ima mesta za napredak i smatram da će mi svaka utakmica doneti novo iskustvo i nešto novo za naučiti.

Kao mladoj košarkašici koliko ti znači to što si u timu sa igračicama sa velikim iskustvom?
-Uvek i u svakom delu treninga, a kasnije i utakmica znači prisustvo starijih igračica na terenu. Ponekad je zahtevno raditi, ali sve ono što probamo da naučimo od njih može nam doneti samo plus u individualnoj igri.

Kako provodiš vreme van košarke?
-Teško je odgovoriti na ovo pitanje jer slobodnog vremena je jako malo u klubu, ali kad god se nađe volim da ga provodim sa prijateljima ili pogledam neki film, odem u šoping 😊