Intervju – Anastasija Podunavac, košarkašica Vojvodine 021

Košarkašice Vojvodine 021 već danas na Badnji dan nastavljaju obaveze u sezoni.

Novosađanke igraju na tri fronta, a posle dva i po meseca se vraćaju utakmicama u regionalnoj ligi. O trenutnoj situaciji u novosadskom crveno-belom taboru razgovarali smo sa Anastasijom Podunavac.

Godinu ste završili na mestu koje vodi u plej-of, da li ste takav rezultat očekivali ili priželjkivali pre početka prvenstva?
-To nam je bio cilj od samog početka, ali s ozbirom na prepreke sa kojima smo se susretali trenutno se ne nalazimo ma mestu shodno našim očekivanjima i kvalitetu, ali definitivno ćemo se potruditi da do kraja sezone ispravimo greške koje smo napravile.

Kakve su ambicije u nastavku sezone?
-Ambicije su iste kao i na početku sezone, da održimo mesto na vrhu tabele i donesemo trofej u Novi Sad.

Koliko vam znači iskustvo igranja u regionalnoj ligi?
-Trenutno nemamo mnogo iskustva zbog celokupne situacije sa pandemijom, ali svakako smatram da je to jedno veliko iskustvo koje će svakoj od nas značiti u nastavku karijera.

Kada je ekipi bilo najteže tokom sezone?
-Sigurno nam je najteže bilo nakon povratka na teren posle karantina u kojem je bio veći deo ekipe, i nakon ozbiljnijih povreda koje su zadesile naše saigračice i sprečile ih da nastave sezonu.

U kojoj meri je situacija sa povredama košarkašica poremetila vaš ritam?
-Trudimo se da ostanemo pozitivni nakon povreda naših saigračica Ane, Lare i Marijane, ali svakako da će ogromnim delom faliti na terenu, svi im želimo što brži oporavak i da se što pre vrate na teren.

Kako si zadovoljna svojim igrama?
-Uvek sam svoj najveći kritičar i nikada neću biti zadovoljna svojom igrom u potpunosti, tako da uvek može bolje.

Ima li mesta, i u kojim segmentima, za napredak u tvojoj igri?
-Naravno da ima, svakog dana se trudim da ispravim svoje nedostatke i napredujem u svakom polju.

Kako provodiš vreme van košarke?
-Uglavnom svoje slobodno vreme provodim sa saigračicama i pokušavam da odmorim što više, zbog gustog rasporeda utakmica i treninga koji su pred nama.