Radivoj Korać i Ljiljana Tomašević nisu produžili saradnju

Ženski košarkaški klub Radivoj Korać i dugogodišnji kapiten Ljiljana Tomašević odlučili su sporazumno da ne produže saradnju

Ljiljana Tomašević kao kapiten nastupala je za klub sa velikim uspehom u prethodne tri sezone. Zabeležila je 75 nastupa i postigla ukupno 975 poena. Na kraju prethodne sezone koja je usled epidemiološke situacije u zemlji ranije prekinuta, Ljilja je sa ponosom prigrlila titulu MVP-a i najboljeg strelca završnog turnira. Sekunde su je delila od toga da podigne i pehar namenjen pobedniku Kupa.

„Za naš klub Ljilja je bila daleko više od kapitena, pored uloge vođe na terenu, svojim zalaganjem i ponašanjem pokazivala je pravi primer mlađim košarkašicama kojim putem se ide ka uspešnoj karijeri.

Van terena, u vremenu medijske tišine i sumraka ženske košarke koja zavisi od entuzijazma pojedinaca, Ljilja je svojim idejama, radom i zalaganjem pokazala kako marketing jednog kluba čak i u Srbiji može da izgleda drugačije i da bude primećen kako u zemlji tako i u inostranstvu. U saradnji sa klubom Ljilja je organizovala mnoge akcije kako humanitarnog tako i društveno odgovornog karatktera i na taj način pomogla da se naš klub izdigne daleko iznad drugih.

Direktor kluba Petar Bulatović i kapiten tima u izuzetno kompleksnom trenutku za klub nisu uspeli da pronađu zajedničke ambicije i motive za narednu sezonu i zajedno su odlučili da je rastanak u ovom trenutku najbolje rešenje.

Pesma Koraćevih navijača „Ljilja kapiten“ pamtiće se još dugo.

Klub se ovom prilikom zahvaljuje svom dosadasnjem kapitenu na svemu pruženom u prethodnim godinama i kako na privatnom planu tako i na sportskom terenu Ljiljani želimo mnogo uspeha!“, stoji u saopštenju beogradskog kluba.