Gimnazijalac vredno trenira za narednu sezonu

Košarkašice Gimnazijalca su, posle neplanirane dvomesečne pauze, izazvane pandemijom korona virusa, sredinom maja, nastavile sa treninzima i pripremom za narednu takmičarsku sezonu.

Košarkašice Gimnazijalca će i u narednoj sezoni nastupati u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi jug. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, videćemo dali će takmičenje da krene na vreme, odnosno sredinom oktobra. Sastav lige će se znati početkom septembra, s obzirom da liga nije okončana odlukom KSS-a dva kola pre kraja takmičenja.

Seniorska ekipa Gimnazijalca će i u narednoj sezoni nastupati u istom sastavu, u istom takmičenju i pod rukovodstvom istih trenera, Vladice Ranđelova, uz asistenciju Bojana Jovanovića.

-Što se tiče kadetkinja (devojke rođene 2004/05.godine), još uvek nema nikakvih informacija odluke iz KSS o sastavu lige za narednu sezonu. Još se ne zna da li će iste ekipe nastupati u ligi, kao ni da li će se liga proširiti kao što je to urađeno sa svim seniorskim ligama. Naše je da treniramo i da se pripremamo za takmičenje, a odluku saveza očekujemo krajem avgusta – ističe trener Ranđelov.

Od ponedeljka počinje sa radom i besplatna Letnja škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Treninzi će se, uz propisane mere prevencije Vlade Srbije, održavati tokom avgusta, ponedeljkom, sredom i petkom na Omladinskom stadionu u vremenu od 8.30 do 10 časova. Sa decom će raditi trener Vladica Ranđelov.