Dabović: Meč sa SAD bio priprema za Nigeriju

Košarkašica reprezentacije Srbije Ana Dabović izjavila je da je meč sa Sjedinjenim Američkim Državama u prvom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre bio priprema za sutrašnji susret sa Nigerijom.

Srbija je sinoć izgubila od SAD 88:69 u hali „Aleksandar Nikolić“ u prvom kolu grupe A olimpiijskog kvalifikacionog turnira.

„Gledali smo da iskoristimo utakmicu protiv Amerikanki da se spremimo za ono što je najbitnije, a to je utakmica protiv Nigerije. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, na okupu smo bile tri dana i zato smo morale da tako priđemo utakmici. Da su drugačije okolnosti, sigurno da bismo ušle u meč da pobedimo kao što ulazimo u svaki susret. Svaka devojka je igrala, osetila je loptu, salu. Sutra da bude još više publike, pruzićemo još bolju igru i nadam se da ćemo ostavrtiti ono što je najvažnije, a to je prolaz na Olimpijske igre“, rekla je Dabović novinarima.

Izabranice Marine Maljković sutra od 17 sati igraju meč protiv Nigerije, koji će biti ključan za plasman u Tokio, a bek srpske selekcije ističe da se nada glasnoj podršci navijača.

„Ljudi možda drugačije gledaju afričke ekipe, kao ekipe koje imaju samo fizikalije. Međutim, u poslednje vreme mnogo igračica igra u Evropi na ozboljinom nivou. Od početka smo znali da će biti težak meč, za to se i pripremamo. Zato smo i utkamicu SAD gledali na taj način, da se piremimo za sutra. Nadam se da ćemo energetski bolje prići, da ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo sa punom halom slaviti protiv Nigerije“, zaključila je Dabović.