Sonja Petrović: Svi mi gledamo našu zaostavštinu, šta će biti posle nas

Sonja Petrović, zbog opravka posle operacije, neće moći da pomogne saigračicama na utakmici protiv Turske na startu kvalifikacija.

[email protected]

Ipak, biće uz svoje saigračice u možda i najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo koje se igra 2021. godine u Francuskoj i Španiji.

„Nažalost, silom prilika neću moći da igram, jer sam u fazi oporavka. Potrudiću se da budem što više uz devojke, koliko god je to moguće u odnosu na moj ciklus oporavka. Kao što je selektorka napomenula, na Evropskom prvenstvu smo ušli i započeli novi ciklus gde je data prilika novim devojkama. Bilo je dosta mlađim devojaka u ekipi, dobile su priliku pored nas starijih. To nam je dalo novu energiju, taj neki osećaj koje smo imale tokom Evropskog prvenstva. Zato je ta bronza tako posebna. Meni je zato bitno da budem uz ekipu i da ne propustim ni ovaj ciklus. Od ovoga na neki način i krećemo za ono što je najbitnije, a to su kvalifikacije u februaru. Nadam se da ćemo dobiti domaćinstvo, ali svakako je najbitnije da velika grupa devojaka bude tu, mi nosioci i mlađe devojke, da nastavimo da radimo po našem sistemu rada kako funkcioniše naša ženska reprezentacija. Svi smo svesni da ova sadašnja generacija uskoro završava priču i želimo da to bude na pravi način. Nisu rezultati sve. Svi mi gledamo našu zaostavštinu, šta će biti posle nas. Nadam se da će ovo biti prilika, ma koliko da je utakmica protiv Turske najbitnija i najteža, da ipak iskoristimo šansu da damo nekim novim licima šansu“, rekla je Sonja Petrović.