Košarkašice Radničkog iz Kragujevca ubedljive u prvoj proveri

Seriju kontrolnih utakmica u sklopu priprema za novu takmičarsku sezonu, košarkašice Radničkog otvorile su ubedljivom pobedom nad niškim Studentom – 97:54

Kragujevčanke su pružile odličnu partiju, pre svega u napadu, gde su raznovrsnom i timskom igrom lako pronalazile put do poena. Rezultat svega bila je ubedljiva pobeda protiv ekipe iz Niša, koja će biti rival Radničkom i u predstojećoj prvoligaškoj sezoni.

Trener Nenad Milovanović pružio je priliku svim raspoloživim igračicama, tako da su poeni bili ravnomerno raspoređeni.

Uprkos dobroj igri i ubedljivoj pobedi njegove ekipe, Milovanović ne pada u euforiju, već malo „spušta loptu“.

– Ekipa Studenta nam nije pravo merilo kvaliteta, jer je naknadno priključena Prvoj ligi posle odustajanja Bora, tako da nije imala dovoljno vremena da se adekvatno pojača. Pri tom imaju i par povređenih igračica, pa su ovde doputovale u oslabljenom sastavu. U svakom slučaju, ja sam zadovoljan kako smo odigrali danas. Istrčali smo dosta kontri, pogodili veliki broj šuteva, a i sve igračice su dobile određenu minutažu. Ovo je tek je početak priprema i ima tu dosta stvari na kojima moramo da radimo u narednom periodu, kako bismo bili još bolji. – istakao je trener kragujevačkog tima.

Košarkašice Radničkog u narednih sedam-osam dana očekuju još tri dobre provere protiv izuzetno kvalitetnih protivnika.

– U petak gostujemo Crvenoj zvezdi u Beogradu, zatim nam u nedelju dolazi Kraljevo, a potom u sredu u Beogradu igramo prijateljsku utakmicu protiv ekipe iz Kine koju vodi selektor ženske reprezentacije Srbije Marina Maljković. U planu su bar još dve provere posle 20. septembra, odnosno do samog početka lige. – otkriva Milovanović.

Text i slika – KGsport.info