Snežana Bogićević pojačala Celje

Snežana Bogićević, doskorašnja članica Crvene zvezde, u nastavku karijere će nastupati za slovenačko Celje, dvostrukog osvajača regionalne lige i višestrukog šampiona Slovenije.

Bogićević je prošle sezone za Crvenu zvezdu u WABA ligi imala prosek 15.6 poena, po čemu je bila četvrti najbolji strelac lige.

Za Crvenu zvezdu je debitovala 21. oktobra 2013. godine, odigrala 184 utakmice, postigla 2.233 poena i osvojila šest trofeja, uz dve završnice WABA lige.

„Pre svega želela bih da se zahvalim svima koji rade u Crvenoj zvezdi, i svim mojim saigračica tokom svih ovih sezona, kao i treneru. Bila mi je čast i zadovoljstvo da se afirmišem u ovako velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Osetila sam da je vreme za promenu u karijeri, ali ostaće mi u lepom sećanju vreme provedeno u Zvezdi. Nadam se da ću se jednog dana vratiti. Izabrala sam Celje jer je jedan od najuspešnijih i najbolje organizovanih klubova u širem regionu. Mislim da je ovo sjajno okruženje za moj dalji razvoj i napredak. Radujem se početku sezone i nadam se da će biti puno pobeda i osvojenih trofeja.“