Kadetkinje doživele prvi poraz

Kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2003. godine i mlađe, posle četiri trijumfa, doživela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu "B" divizije koje se održava u Sofiji (Bugarska).

Foto: Fiba

Izabranice selektorke Svetlane Mitrović u okviru petog kola grupe „A“ poražene su od selekcije Slovenije 51:72 (16:14, 11:21, 16:24, 8:13).

Srpske kadetkinje su samo u prvoj četvrtini pružile jak otpor, da bi Slovenke u nastavku susreta preuzele kontrolu igre i stigle do pobede. Naš mladi tim se žestoko borio, imao veliki broj ofanzivnih skokova, ali ih šut nikako nije služio što je glavni razlog prvog poraza na šampionatu.

Sa skorom 4-1 reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto u grupi „A“, a protivnik u četvrtfinalu koje je na programu u četvrtak biće joj selekcija Portugalije, prvoplasirana u grupi „B“.

Prva četvrtina protekla je u apsolutno izjednačenoj igri u kojoj nijedna od ekipa nije imala veću prednost od dva poena. Posle uvodnih deset minuta Srbija je vodila sa 16:14, ali su Slovenke na početku druge četvrtine serijom 8:2 uspele da preokrenu rezultat i povedu sa 22:18. Rivalke su u tim momentima preuzele inicijativu i do kraja prvog poluvremena stekle solidnu prednost – 35:27.

Pokušao je naš mladi tim u nastavku još agresivnijom igrom da parira rivalkama, ali im je malo toga polazilo za rukom. Slovenke su mnogo manje grešile, bile daleko preciznije i efikasnije i u 28. minutu povele sa 53:40.

Ništa se bitnije nije promenilo do kraja susreta. Srpske kadetkinje nije išao šut, iako su zahvaljujući velikom broju ofanzivnih skokova imale mnogo više napada. Rivalke su to znale da iskoriste i slave sa 72:51.

SRBIJA: Bukvić 7, Kecman 9, Marčetić 8, Milanović 11, Škundrić, Avlijaš 1, Đoković 4, Ivanović 2, Sekulić, Šipka, Boričić 9, Sudžum.

Kompletna statistika