Srbija savladala Bosnu i Hercegovinu

Kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2003. godine i mlađe, došla je do novog trijmfa na Evropskom prvenstvu “B” divizije koje se održava u Sofiji (Bugarska).

Foto: Fiba

Izabranice selektorke Svetlane Mitrović u okviru drugog kola grupe “A” savladale su selekciju Bosne i Hercegovine 73:62 (27:12, 16:23, 15:17, 15:10).

Naš mladi tim je ponovo odlično otvorio utakmicu, brzo stekao dvocifreno vođstvo, a krajem prve četvrtine imao i 17 poena prednosti. Imale su srpske kadetkinje u nastavku osicilacija, nisu bile tako ubedljive, ali njihov trijumf nijednog trenutka nije doveden u pitanje.

Kao i u premijernom meču protiv selekcije Islanda, Srbija je odlično počela utakmicu. Veoma brzo preko raspoložne Marine Marčetić stečena je prednost 13:4, koja je u poslednjim sekundama prve četvrtine iznosila rekordnih 27:10. Selekcija Bosne i Hercegovine je popravila igru na obe strane terena, iskoristila malo opuštanje u redovima našeg tima i do poluvremena smanjila na 43:35.

U drugom poluvremenu uglavnom se vodila ravnopravna borba. Srpske kadetkinje su većim delom imale 10-tak poena prednosti, dok su rivalke pokušavale da dođu do preokreta. U 34. minutu bilo je 62:55, ali od tog trenutka izabranice selektorke Mitrović pojačavaju tempo, ponovo dolaze do dvocifrene prednosti i rutinski privode meč kraju – 73:62.

SRBIJA: Bukvić 12, Kecman, Marčetić 21, Milanović 3, Škundrić 3, Avlijaš, Đoković 13, Ivanović, Sekulić 4, Šipka 2, Boričić 15, Sudžum.

Kompletna statistika

U trećem kolu grupe “A” reprezentacija Srbije se u subotu od 19:30 časova sastaje sa selekcijom Crne Gore.