U16 reprezentacija otputovala na Evropsko prvenstvo B divizije u Sofiju

Kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2003. godine i mlađe, otputovala je na Evropsko prvenstvo “B” divizije koje se od 15. do 24. avgusta održava u Sofiji (Bugarska).

Na šampionatu učestvuju 23 ekipe podeljene u četiri grupe, izabranice selektorke Svetlane Mitrović igraće u grupi ”A” sa selekcijama Rumunije, Slovenije, Islanda, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Po dva prvoplasirana tima iz svake grupe obezbeđuju plasman u četvrtfinale, dok će se u elitnu “A” diviziju vratiti tri najbolje reprezentacije, finalisti, kao i pobednik meča za treće mesto.

– Pripremni period trajao je tačno mesec dana i protekao je prema očekivanjima. Ono što je najvažnije nije bilo ozbiljnijih povreda. Ostvarili smo cilj, a to je da se iskristališe tim u kojem je 12 lavica. Odigrali smo i šest kontrolnih utakmica na kojima smo ostvarili sve pobede, iako nam rezultat nije bio u prvom planu. U ekipi koja će igrati na šampionatu su i tri devojčice rođene 2005. i 2004. godine koje su svojim radom izborile za mesto u timu – ističe selektorka Svetlana Mitrović.

Selektorka srpskih kadetkinja ne želi da svoje izabranice opterećuje rezultatom:

– Čeka nas veoma dug i naporan šampionat. Dogovor je da idemo korak po korak od utakmice do utakmice. Cilj je da igramo našu košarku, da pokažemo šta smo radili na pripremama i da na svakom meču pružimo maksimum. Da li će to biti dovoljno za finale, treće mesto ili samo četvrtfinale videće se veoma brzo – zaključila je selektorka U16 reprezentacje Srbije.

Selektorka Svetlana Mitrović se odlučila za sledeći sastav koji će da predstavlja Srbiju na šampionatu u Sofiji: Iva Kecman, Adriana Đoković, Ana Milanović, Marina Marčetić, Minja Sudžum, Anja Bukvić, Tamara Ivanović, Jovana Boričić, Bojana Škundrić, Marija Avlijaš, Milica Sekulić, Tijana Šipka.

Pored selektorke Svetlane Mitrović, stručni štab čine Zoran Tir – savetnik, Milan Ivanić – pomoćni trener, Luka Jojić – fizioterapeut i Jelena Popović – tim menadžer.