Ljiljana Tomašević i Nina Vukosavljević produžile ugovor sa Radivojem Koraćem

Kapiten Radivoja Koraća Ljiljana Tomašević i prvotimka ovog kluba Nina Vukosavljević i naredne sezone nosiće dres ekipe iz Beograda.

Foto: ŽKK Radivoj Korać

Tomašević će i treću vezanu sezonu predvoditi „Žućkove naslednice“.

Tomašević je rođena 9. oktobra 1988. godine u Beogradu. Karijeru je počela u BASK-u, a zatim se seli u Partizan u kom provodi najveći deo svoje karijere (2003 – 2010). Sa klubom iz Humske je 2010. godine osvojila titulu šampiona Srbije. Dve sezone je provela u Crvenoj zvezdi, a zatim karijeru nastavlja u Francuskoj. Sa velikim uspehom napstupala je za Aplemont Le Hvare, PABA i S.I.Graffenstaden.

„Kroz dve godine provedene u Koraću prepoznala sam potencijal kluba, koliko je rastao iz godine u godinu, ali i koliko prostora za još veći napredak postoji. Sjajna saradnja igračica, stručnog štaba i uprave, kao i navijači, čine ovaj klub avangardom ženskog sporta u Srbiji. Sa najvećima ambicijama ulazim u narednu sezonu i željom da postavimo Korać gde zaslužuje da bude. Čvrsto verujem da je pred Koraćem blistava budućnost u čijem stvaranju želim da učestvujem, kako na terenu tako i van njega. Mislim da smo zreli za najveće moguće poduhvate i želimo da se o Koraću priča“, rekla je Tomaševićeva.

Vukosavljevićeva je rođena 10. januara 1995. godine u Beogradu. Prošla je mlađe selekcije Košarkaškog kluba Karaburma. U sezoni 2012/2013. nastupala je za Crvenu zvezdu, a onda se seli u Ameriku.

U sezoni 2013/2014. igrala je za Hamilton Heights Christian Academy i nakon odlične sezone dobija poziv koledža New York Institute of Technology, za koji je sa velikim uspehom nastupala od 2014. do 2018. godine.

Nina je na NYIT obarala rekorde i dobila brojne nagrade:

– All conference pleyer first team (2015/2018.)
– Preseason player of the year 2018.
– Metropolitan first team (2015/2018.)

Nina je zvanično najbolji asistent u istoriji koledža i drugi najbolji strelac svih vremena na NYIT.

Nakon završenog školovanja u Americi odlučila je da košarkašku karijeru nastavi u Koraću. Prošle sezone u plavo-belom dresu igrala je finale Kupa Milan Ciga Vasojević i sa Koraćem je stigla do polufinala domaćeg šampionata.

Međutim, ne želi tu da se zaustavi.

„Razlog mog ostanka u Koraću je atmosfera koja se gradi i razvija u klubu. Ekipa, stručni štab, uprava, svi predstavljamo jednu veliku porodicu koju jednostavno ne želite da napustite. Smatram da smo popunili praznine koje smo prošle godine imali i podigli nivo profesionalnosti u svakom segmentu rada kluba, tako da je ove godine cilj da to i drugima pokažemo. Vrlo sam uzbuđena zbog predstojeće sezone i saradnje sa trenerima i saigračicama“, rekala je Nina Vukosavljević.