Protekla prva nedelja priprema seniorki na Zlatiboru

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije već sedam dana vredno trenira na Zlatiboru pripremajući se za Evropski šampionat koji će se ovog leta održati u našoj zemlji.

„Za sada pripreme teku odlično. Sve ide po planu. Devojke su super, atmosfera je sjajna, radna… Krenule smo naporno od samog početka, ali to je ono što nam treba za uspeh i za ono što želimo da ostvarimo. Radimo i dodatno, sve devojke su veoma fokusirane na ono što nas čeka. Bodrite nas, budite uz nas!“ – pozvala je navijače Maja Škorić, srpska reprezentativka.

Najmlađa među reprezentativkama Ivana Raca ističe zadovoljstvo što je dobila priliku da bude na Zlatiboru.

„Presrećna sam što sam ovde i što mi je selektorka Marina Maljković dala šansu da treniram sa seniorskom reprezentacijom. Moji utisci su onakvi kakve sam i očekivala. Jaki su treninzi, dajem sto odsto od sebe da pokažem što mogu i da se fokusiram. Devojke su super i mnogo mi pomažu, pošto sam najmlađa u ekipi“ – zaključila je Ivana Raca.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu takmičiće se u grupi D u Zrenjaninu, gde će u „Kristalnoj dvorani“ za protivnike imati selekcije Belorusije, Rusije i Belgije.

Prvoplasirani tim iz grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale u „Štark Areni“ u Beogradu, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa razigravati za prolazak među osam najboljih sa drugom i trećom ekipom iz grupe C u kojoj su timovi Turske, Slovenije, Italije i Mađarske.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.