Očekivanja predsednika Paraćina Bobana Dejanovića uoči završnog turnira juniorki 2018-2019

Od petka do nedelje u Srbobranu će biti održan završni turnir u juniorskoj konkurenciji.

Organizator finalnog turnira je ŽKK Srbobran, a pored domaćina za titulu i medalje će igrati Radivoj Korać, Partizan 1953, Kraljevo, Novosadska ženska košarkaška akademija, Svrljig, Crvena zvezda i Paraćin.

Ekipa Paraćina, trenera Dušana Jovanovića, u poslednjem četvrtfinalu od 20.15 časova igra protiv Crvene zvezde. O očekivanjima pred završni turnir predsednik kluba Boban Dejanović kaže:

„Paraćin je mali klub sa bogatom tradicijom. Postojimo od 1970. godine, imali smo i prvoligaška iskustva, a poslednjih 20-tak godina bazirani smo na radu sa mlađim kategorijama gde imamo određene uspehe na finalnim turnirima. Juniorska ekipa koja će nas predstavljati u Srbobranu je ekipa koja je u kadetskoj konkurenciji bila peta u državi. Znamo ko je Crvena zvezda, jedan od najvećih favorita. Borićemo se i potruditi se da iskoristimo priliku ukoliko nam se ukaže. U ekipi imamo tri pionirke koje su igrama i zalaganjem zaslužile da uđu u 12“.

Predsednik Paraćina upravo svog rivala u četvrtfinalu ističe kao glavnog favorita za prvo mesto.

„Ukoliko Crvena zvezda bude u najjačem sastavu, sa igračicama koje su igrale i za seniorski tim, a ima ih dosta, onda su oni glavni favorit. Naravno, ne treba nikako izostaviti Radivoj Korać. Poznati su po radu sa mlađim kategorijama, i sigurno će se potruditi da u spomen na Pavketa ostvare dobar rezultat.“

Dejanović se za kraj osvrnuo i na promenjeni sistem takmičenja na završnim turnirima.

„Žao mi je što se turnir ne igra po ranijem principu sa dve grupe po četiri ekipe. Ekipe iz Beograda i Vojvodine imaju priliku da igraju međusobno. Mi iz Centralne Srbije nemamo često piriliku da igramo protiv ekipa iz tih regiona. Žreb nam je namenio jednog od favorita. Po starom sistemu ekipe su imale više šansi da se nađu u polufinalu i bore za medalje“.

RASPORED

Petak 17. maj, Četvrtfinale

12:30 Radivoj Korać – Partizan 1953 LIVE STATS

15:00 Srbobran – Kraljevo LIVE STATS

17:00 Svečano otvaranje turnira

18:00 NŽKA – Svrljig LIVE STATS

20:15 Crvena zvezda – Paraćin LIVE STATS

Subota 18. maj, Polufinale

17:00: Pobednik Radivoj Korać/Partizan – pobednik Srbobran/Kraljevo

19:30: Pobednik Novosadska ŽKA/Svrljig – pobednik Crvena zvezda/Paraćin

Nedelja 19. maj, Utakmice za plasman

17:00: Meč za treće mesto

19:30: Finale