Očekivanja trenera Novosadske ŽKA Nataše Anđelić uoči završnog turnira juniorki 2018-2019

Od petka do nedelje u Srbobranu će biti održan završni turnir u juniorskoj konkurenciji.

Organizator finalnog turnira je ŽKK Srbobran, a pored domaćina za titulu i medalje će igrati Radivoj Korać, Partizan 1953, Kraljevo, Novosadska ženska košarkaška akademija, Svrljig, Crvena zvezda i Paraćin.

Ekipa Novosadske ženske košarkaške akademije će četvrtfinalni meč igrati od 18 časova protiv Svrljiga. O očekivanjima pred završni turnir trener Nataša Anđelić kaže:

„Novosadska ŽKA se u poslednjih pet godina definitivno izdvojila u top tri kluba u Srbiji po radu u mlađim kategorijama. O tome govori činjenica da su se sve tri selekcije mlađih kategorija, uz Crvenu zvezdu, plasirale na završnice državnih prvenstava. Poslednjih pet godina bar jedna od selekcija obraduje medaljom. Ove godine juniorke imaju isti zadatak. Mislim da je blaga prednost naših igračica jer su neke od njih bile nosioci igre u seniorskoj konkurenciji. Ukoliko budemo imali pristup utakmicama kao što je to bio slučaj u polufinalnoj seriji seniorske konkurencije sigurna sam da medalja neće izostati. Svim učesnicima želim dobru igru i nek pobedi najspremniji i najprisebniji.“

RASPORED

Petak 17. maj, Četvrtfinale

12:30 Radivoj Korać – Partizan 1953 LIVE STATS

15:00 Srbobran – Kraljevo LIVE STATS

17:00 Svečano otvaranje turnira

18:00 NŽKA – Svrljig LIVE STATS

20:15 Crvena zvezda – Paraćin LIVE STATS

Subota 18. maj, Polufinale

17:00: Pobednik Radivoj Korać/Partizan – pobednik Srbobran/Kraljevo

19:30: Pobednik Novosadska ŽKA/Svrljig – pobednik Crvena zvezda/Paraćin

Nedelja 19. maj, Utakmice za plasman

17:00: Meč za treće mesto

19:30: Finale