U Kući košarke održana treća sednica Organizacionog odbora EP za seniorke

U Košarkaškom savezu Srbije danas je održana treća sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za seniorke, kojom je predsedavala potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je zahvalila ministru omladine i sporta, Košarkaškom savezu, svim članovima odbora i partnerima koji su podržali organizaciju ovog važnog takmičenja za našu zemlju.

„Želim da vas izvestim da smo organizaciono potpuno spremni za održavanje Evropskog prvenstva mesec i po dana pre početka takmičenja. Evropsko prvenstvo za košarkašice izuzetno je važno za Beograd i Srbiju, ne samo da promovišemo sport, već naše gradove i zemlju, a pre svega da promovišemo ženski sport koji, imam utisak, nikada nije dovoljno propraćen“.

Mihajlovićeva je istakla da je sve spremno za početak prvenstva koje počinje 27. juna u Nišu i Zrenjaninu, dok će se finalna faza održati u Beogradu.

„Sada je na našim košarkašicama red da pokažu koliko umeju, a mi smo tu da ih podržimo“ – rekla je potpredsednica Mihajlović.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da je Organizacioni odbor prvenstva, na čelu sa potredsednicom Vlade, pokazao kako timskim radom i zalaganjem i pre roka mogu da se završe poslovi.

„Verujem da ćemo organizacijom ovog prvenstva postaviti nove standarde i da će naša zemlja i ubuduće imati primat u organizaciji velikih takmičenja, zbog čega je do sada bila primer svim ostalima. Hvala potpredsednici Vlade što je dala podršku ovom takmičenju, a posebno što je promociju ženskog sporta i motivisanje devojčica da se njime bave stavila među svoje prioritete.“

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, istakao je zadovoljstvo što je deo jednog uspešnog tima.

„Ovo prvenstvo je izuzetno značajno za Beograd. Daćemo sve od sebe da se takmičenje održi na najvišem nivou i da svi budu zadovoljni, a naše košarkašice što uspešnije.“

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, zahvalio je na podršci potpredsednici Vlade, ministru Udovičiću i svim članovima odbora i rekao da su sva otvorena pitanja u vezi s organizacijom prvenstva rešena.

„Za KSS je velika čast što su ovako eminentni ljudi bili danas ovde… Sve ide po planu. Siguran sam da ćemo biti odlični organizatori i domaćini. Ovom prilikom, želim još jednom da se zahvalim i gradovima Nišu, Zrenjaninu i Beogradu…“ – rekao je Danilović.

Evropsko prvenstvo za seniorke u košarci održava se od 27. juna do 7. jula. Grupna faza takmičenja odigraće se u Nišu i Zrenjaninu, a finalna u Beogradu.