Šabac savladao Novosadsku ŽKA

Košarkašice Šapca ostvarile su treću pobedu u prvenstvu Srbije.

Šapčanke su u utakmici 15. kola na svom parketu bile bolje od Novosadske ženske košarkaške akademije rezultatom 71:62 (23:16, 18:20, 17:15, 13:11). Novosađanke su doživele četvrti poraz.

Obe ekipe su nastupile bez do sada najboljih igračica. Bojana Stevanović je u međuvremenu napustila Šabac, dok Jelena Mitrović nije ulazila u igru kod gošći.

Šabac je vodio čitavim tokom utakmice. Poveo je sa 10:0 posle tri minuta i praktično tokom čitavog toka meča održavao pristojnu prednost. Novosadska ekipa je tokom naredne dve četvrtine u nekoliko navrata prilazila na tri poena zaostatka, ali u poslednjih deset minuta nije uspela ozbiljnije da ugrozi prednost rivala.

Mirjana Velisavljević je bila najefikasnija u domaćem timu sa 20 poena (9 skokova). Sara Marković je postigla 18 poena, Marija Mršić 17 (5 asistencija), a Anja Spasojević 13 (6 skokova). U listu strelaca upisala se još Iva Šicar sa 3 poena.

Kod gošći najefikasnija je bila Marina Radović sa 14 poena. Radović je upisala još 8 skokova, 6 asistencija i 6 osvojenih lopti. Jovana Mirosavljev je postigla 12 poena, a Maša Janković i Nikolija Jovanović po 9.

Šabac u narednom kolu putuje u Kraljevo, a Novosadska ŽKA dočekuje Vrbas.

STATISTIKA

TABELA