Radivoj Korać stigao do velike pobede nad Studentom u Nišu

Ekipa Radivoj Koraća do 11. pobede stigla je na neugodnom terenu u Nišu. Konačni rezultat bio je 65-62 (18:22, 18:12,16:16, 12:12).

Početak utakmice je pripao skroz domaćem timu. Dobra odbrana ekipe Dimitrija Stojiljkovića, preciznost u napadu, dovele su domaće do prednosti na kraju 1/4. Istim tempom su nastavile obe ekipe u drugoj četvrtini. Jovana Jeremić je držala niški tim u igri do kraja poluvremena a u ekipi Koraća, koja je dosta bolju igru pružila u 2/4, raspoloženije od ostalih bile su Tomašević i Vukosavljević.

U drugom poluvremenu i do kraja utakmice viđena je neizvesna borba i lepa košarkaška predstava. Ipak, iskusnija ekipa iz Beograda je do kraja utakmice održavala prednost i pobedila.

U pobedničkoj ekipi, ekipi Bojana Ivanovića, koja trenutno zauzima treće mesto na tabeli, i deli isti broj bodova sa jos dve ekipe, najefikasnija je bila Ljiljana Tomašević sa 16 postignutih poena. Pored nje, dobru partiju su pružile i Nina Vukosavljević sa 13 poena, 9 skokova i 7 asistencija, Nevena Vučković i Nađa Nedeljkov sa 10 poena.

U ekipi Studenta Kristina Milošević je postigla 20 poena, Jovana Jeremić 15 i Vladana Vujisić 13 poena. Ekipa iz Niša trenutno zauzima 9. poziciju na tabeli sa 3 pobede i 11 poraza.

U 15. kolu, posle dvonedeljne pauze, ekipa Koraća dočekuje u derbiju ekipu 021, dok Student gostuje Partizanu 1953.