Pobeda seniorki protiv Šangaja 87:34

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je prvu utakmicu posle 12-dnevnih priprema na Zlatiboru.

U zemunskoj dvorani Vizura sport izabranice selektorke Marine Maljković bile su bolje od ekipe Šangaja rezultatom 87:34 (23:11, 20:10, 23:5, 21:8).

Sam rezultat ove utakmice je bio u drugom planu, pošto se razlika u kvalitetu videla već u prvoj četvrtini ovog duela. Srpska selektorka je ovaj meč iskoristila kako bi videla plodove rada na Zlatiboru.

Svih 14 igračica dobilo je priliku da igra, a najefikasnija je bila Saša Čađo sa ubačenih 14 poena. Dragana Stanković je završila sa 23 indeksna poena (10 koševa, 7 skokova i 4 ukradene lopte), dok je Aleksandra Crvendakić imala 21 indeksni poen (13 poena, 2 skoka, 2 ukradene lopte i 3 iznuđena faula).

– Zadovoljne smo kako smo odigrale danas, pošto nam je ovo bila prva utakmica posle priprema. Imamo dosta novih i mladih lica, koja predstavljaju osveženje i na njima je da iskoriste priliku, da daju svoj maksimum. Ja se trudim da svoje znanje koje sam sticala u reprezentaciji sedam godina prenesem na mlađe i da dam svoj doprinos koliko god mogu – rekla je Saša Čađo.

Dobre utiske sa utakmice nosi i Aleksandra Crvendakić, koja ističe da je važno da se u ovakvim duelima reprezentacija susretne sa drugačijim stilom igre koji je malo grublji i agresivniji.

– Verujem da će ovakve provere stvoriti jasniju sliku o novoj ekipi, jer je dosta novih igračica. Pokušavamo da se uklopimo i smatram da sve ide kako treba. Našu reprezentaciju uvek je krasila dobra atmosfera i nama je uživanje da budemo ovde, da se družimo i da treniramo. Sve se lakše podnosi kada imate dobru hemiju u ekipi – kaže Aleksandra Crvendakić.

Iste ekipe sastaće se i u utorak u Vizura sportu. Naše reprezentativke u sredu putuju u Kinu gde će odigrati šest utakmica u dva grada protiv reprezentacija Kine, Australije i Argentine.

SRBIJA: Jovana Popović 8, Saša Čađo 14, Aleksandra Katanić, Nevena Jovanović
7, Aleksandra Račić 10, Aleksandra Crvendakić 13, Maja Škorić 2, Ivana Brajković 2, Dragana Stanković 10, Ana Radović 6, Tijana Cukić 4, Kristina Topuzović 4, Aleksandra Stanaćev 5, Sanja Mandić 2.

ŠANGAJ: Šen, Li, Huang, JD Žang 7, Ma 3, Pan 7, ŽT Žang 2, Han, Žu 13, ZK Žang, Bao 2, Ding.