Na Zlatiboru obnovljeno gradivo

Reprezentativke Srbije posle 12-dnevnih priprema na Zlatiboru dobile su dva dana slobodno, a ponovo se okupljaju u ponedeljak, 9. jula, pošto će u dva dana, pred odlazak u Kinu na prijateljski turnir, trenirati u Beogradu.

Naš tim je na Zlatiboru radio pod budnim okom selektorke Marine Maljković na košarkašim i kondicionim elementima, a sve u cilju građenja novog timskog identiteta i baze.

– Pripreme su protekle radno i u dobrom raspoloženju. Sve devojke su vredno trenirale i nastojale da ispune očekivanja stručnog štaba. U ovom kratkom periodu mogu reći da smo napravile odličnu bazu za ekipu koju će u budućnosti krasiti timska igra u pravom smislu te reči. Predstoji nam turnir u Kini, koji će poslužiti za nadogradnju onoga što smo na Zlatiboru započeli, a to je uvođenje svih igračica u sistem i pripremu za narednu godinu i predstojeće Evropsko prvenstvo – istakla je Maja Škorić, reprezentativka Srbije.

Srpske košarkašice u ponedeljak i utorak odigraće prijateljske utakmice zatvorenog tipa protiv Šangaja, a u sredu, 11. jula ih čeka put u Kinu na prijateljski turnir, gde će, u odsustvu nekih od vodećih igračica, novajlije imati priliku da se nametnu i pokažu da se na njih može najozbiljnije računati.

– S obzirom da na turniru u Kini učestvuju tri veoma jaka protivnika, mi ćemo se boriti i dati sve od sebe da se prikažemo u što boljem svetlu. Nije bilo previše vremena da se potpuno spremimo fizički i taktički, ali većina igračica poznaje sistem selektorke, tako da smo na Zlatiboru imale priliku da samo obnovimo gradivo. Iako nismo igrale u ovom sastavu, poznajemo se međusobno izuzetno dobro. Ovo je tek početak i sigurno je da ima još mnogo mesta za napredak – zaključila je centar Dragana Stanković.