Počele pripreme ženske juniorske reprezentacije Srbije

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2000. godine i mlađe, počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se od 4. do 12. avgusta 2018. održati u Udinama (Italija).

Selektor Bogdan Bulj okupio je 16 igračica koje će se u narednih pet nedelja pripremati u Novom Bečeju i Beogradu:

– Imamo veoma dobar plan i program priprema, sasvim dovoljno vremena da sve što smo planirali sprovedemo u delo. Odigraćemo pet kontrolnih utakmica u Beogradu, a pre početka šampionata u Udinama učestvovaćemo na veoma jakom turniru u Italiji – ističe selektor Bulj.

Srpske juniorke na šampionatu u Italiji igraće u grupi C sa selekcijama Španije, BiH i Češke.

– Još je rano za bilo kakve prognoze, ali cilj je da budemo maksimalno spremni za meč osmine finala koji odlučuje da li se borimo za visok plasman ili opstanak. Imamo talentovanu generaciju, u kojoj se izdvaju dve visoke igračice Jelena Mitrović i Marta Vulović i na njima ćemo bazirati našu igru. Veliki je hendikep što zbog povrede ligamenata ne možemo da računamo na Nevenu Dimitrijević, koja je trebala da bude prvi plejmejker ekipe. Zato ćemo u periodu koji je pred nama tražiti način kako da što bolje iskoristimo naše prednosti, a eventualne nedostake unapredimo do starta šampionata – zaključio je Bogdan Bulj, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

Na početku priprema selektoru Bulju odazvalo se sledećih 16 igračica: Nadežda Nedeljkov (Radivoje Korać), Višnja Stefanović (Kraljevo), Marija Ristić (Crvena zvezda), Ivana Curaković (Ratgeber), Jelena Curaković (Ratgeber), Katarina Dešić (Crvena zvezda), Nadija Smailbegović (Vašaš), Sofija Olić (Proleter Zrenjanin), Nikolina Deurić (Crvena zvezda), Aleksandra Mužević (Stara Pazova), Marta Vulović (Radivoje Korać), Tina Selaković (Radivoje Korać), Katarina Jakovljević (ŽKA Novi Sad), Lena Radulović (ŽKA Novi Sad), Jelena Mitrović (ŽKA Novi Sad), Ana Perić (ŽKA Novi Sad).

U stručnom štabu selektora Bogdana Bulja, nalaze se još pomoćni treneri Vladimir Vlašković i Biljana Stanković, fizioterapeut Blagoje Nikolić i tim menadžer Jelena Popović.