Mlade košarkašice objasnile kako se igra za dres Srbije!

Košarkaška reprezentacija Srbije prošlog leta napravila je neverovatan uspeh na prvenstvu Evrope za igračice do 18 godina u mađarskom Šopronu.

U Mađarsku su ispraćene tiho, bez velikih očekivanja, a vratile su se kao heroji. Nisu uspele da se popnu na krov Evrope, ali su postale naš ponos.

Osvojile su srebrnu medalju, pošto su u finalnom meču poražene od Belgije (55:53).

Niko, ni najveći optimisti nisu mogli da predvide ovakav uspeh, ali ovaj tim je verovao…

Znale su da mogu mnogo, išle su stepenik po stepenik, disale su kao jedno, borile su se kao lavice, ginule su jedna za drugu i na kraju sve se isplatilo.

Ono što ih je činilo posebnim, neponovljim… je neverovatan timski duh i energija koja ih je krasila. Ova ekipa je BACALA MAGIJU na terenu i van njega!

Uspeh nije nastao preko noći. Mnogo truda i rada uložile su košarkašice, članovi stručnog štaba na čelu sa selektorom Milošem Pavlovićem i ljudi iz Saveza, predvođeni potpredsednicom Anom Joković i predsednikom Predragom Danilovićem, kako bi se napravio ovaj rezultat.

Tim koji osvojio Šopron: Nevena Dimitrijević, Ivana Curaković, Ivana Katanić (kapiten), Mirjana Zukanović, Teodora Turudić, Lena Radulović, Marta Vulović, Nevena Naumčev, Mina Đorđević, Jelena Novković, Ana Perić, Ivana Raca.

Selektor: Miloš Pavlović
Tim menadžer: Sanja Reljić
Pomoćni treneri: Vesna Despotović, Nenad Marković, Bojan Ivanović
Fizioterapeut: Olivera Gapić
Kondicioni trener: Nenad Đuričić
Potpredsedsednica KSS: Ana Joković

Napravljen je sjajan video koji će vam dočarati kako se gradio ovaj fenomenalan tim.

Sam video je najbolja moguća motivacija svim reprezentativnim selekcijama pred izazove koji ih očekuju ovog leta!

Uživajte!