Međunarodni prijateljski košarkaški turnir u Kladovu

Ženski košarkaški klub "Đerdap" iz Kladova, u saradnji sa Sportskim savezom opštine Kladovo i opštinom Kladovo, organizuje Međunarodni prijateljski košarkaški turnir povodom pet godina od osnivanja kluba koji će svoj mali jubilej proslaviti na Dan opštine Kladovo 26. aprila.

Turnir će se održati u subotu, 21. aprila 2018. godine u SRC „Jezero“ u Kladovu, a učešće će pored domaćina turnira uzeti i ŽKK „Bor“ iz Bora, KK „Hajduk Veljko“ iz Negotina i ekipa CS „Heart“ iz rumunskog grada Drobeta Turnu Severin.

U prepodnevnim časovima na programu su polufinalni dueli u kojima će se prvo sastati KK „Hajduk Veljko“ i CS „Heart“ (10:30h), a zatim na teren izlaze ekipe ŽKK „Đerdap“ i ŽKK „Bor“ (12:00h). Pobednici polufinalnih duela snage će odmeriti u finalu koje je na programu od 17 časova, dok će se prethodno poražene ekipe u polufinalu sastati u utakmici za treće mesto koja je na programu od 15h. U pauzi između polufinalnih duela i utakmica za trofeje, u revijalnoj utakmici nastupiće muške pionirske ekipe KK „Đerdap“ iz Kladova i CS „Heart“ iz Rumunije.

Turnir će poslužiti i kao generalna provera organizacije Državnog prvenstva za pionirke, koje će se na istom mestu održati od 03. do 06. maja a čiji će domaćin drugu godinu zaredom biti ŽKK „Đerdap“, uz suorganizaciju AD „Đerdap Turist“ iz Kladova.

Satnica turnira:

10:30h – 12:00h Polufinale 1: KK „Hajduk Veljko“ Negotin – CS „Heart“ Dr. Turnu Severin
12:00h – 13:30h Polufinale 2: ŽKK „Đerdap“ Kladovo – ŽKK „Bor“ Bor
13:30h – 15:00h Revijalna utakmica, pioniri: KK „Đerdap“ Kladovo – CS „Heart“ Dr. Turnu Severin
15:00h – 16:45h Utakmica za 3. mesto
16:45h – 18:30h Finalna utakmica
18:30h Ceremonija dodele trofeja i priznanja

Više informacija na Fejsbuk stranici ŽKK „Đerdap“: www.facebook.com/zkkdjerdap