Danas u Evroligi počinje borba za fajnal-for

Srpske košarkašice predvodiće svoje timove u četvrtfinalnim mečevima najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi.

0
146

Ljubiteljima košarke sa ovih prostora će svakako biti najzanimljiviji dule između Fenerbahčea i Šoprona. Susret je na programu danas sa početkom od 18 časova.

Boje turskog kluba brani Ana Dabović koje je svakako jedna od najzaslužnijih za ovako dobar rezultat kluba iz Istambula. Za mađarski klub nastupaju čak tri srpske košarkašice. U pitanju su Aleksandra Crvendakić, Jelena Milovanović i Tina Jovanović. Aleksandra je pre svih u odličnoj formi, u vikendu koji je za nama, proglašena je za najkorisnijeg igrača kola sa fenomenalnim dabl-dabl učinkom od 14 poena i čak 15 skokova.

Šopron je drugoplasirani tim na tabeli mađarske A Divizije, sa odnosom pobeda i poraza 15/2. Ne treba zaboraviti ni naturalizovanu Srpiknju Danijel Pejdž koja takođe nastupa za Mađarice.

Šopron je grupni deo Evrolige završio na drugom mestu, odmah iza neprikosnovenog Dinama iz Kurska, koji je do ove faze stigao bez poraza.

Tim iz Rusije predvodi Sonja Petrović, koja je ponela epitet najkorisnijeg igrača prvog dela ovog takmičenja.

Petrovićeva je posle 14 kola sakupila 285 indeksnih poena u najkavalitetnijem evropskom takmičenju, odnosno 21.9 u proseku na 13 utakmica na koliko je igrala.

Sonja je ove sezone prosečno beležila 15.4 poena, 6.2 skoka i 3.5 asistencije.

Na putu do fajnal-fora Dinamo očekuje dvomeč sa ekipom Skijo iz Italije, a prvi susret je na programu danas od 17 časova.

U preostala dva meča sastaju se Jekaterinburg – UŠK Prag (19 sati) i Jakin Dogu – Burž (20.30). Revanši su 7. marta.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here