FacebookTwitterGoogleYoutube
A+ R A-

Srbija U19 u ponedeljak protiv Španije otvara drugu fazu SP

KLAIPEDA - Porazi na Svetskom prvenstvu u Litvaniji za igračice do 19 godina, protiv Rusije i Brazila nisu demoralisali reprezentativke Srbije. Naprotiv, Zoran Kovačić, selektor naše U19 selekcije veruje da naš tim može da zaigra mnogo bolje u nastavku šampionata i da nisu izgubljene sve šanse za plasman u četvrtfinale, iako su u novoformiranu grupu „E“ preneta samo dva, od mogućih šest bodova.

"Analizirali smo naše utakmice, ali i duele ostalih mečeva na šampionatu i došli do zaključka da je naša „A“ grupa bila daleko najjača. I protiv Rusije i Brazila bili smo ravnopravni, ako ne i bolji u prvom poluvremenu, ali je u nastavku došlo do pada u našoj igri. Nekoliko je razloga što nismo bili u mogućnosti da sve vreme igramo na visokom nivou. Aleksandra Stanaćev, Nataša Kovačević i Kristina Topuzović su još uvek umorne od utakmica na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Sa druge strane naši rivali imali su daleko snažnije i korpulentnije centre, gde su napravili ključnu razliku i gde mi nismo mogli da im pariramo na pravi način. Takođe, dosta uticaja na poslednja dva poraza imao je i sudijski kriterijum. Ne kažem, da je bio loš ili da smo oštećeni, jednostavno nam ne odgovara. Svira se gotovo svaki kontakt, naše najbolje igračice, već početkom treće četvrtine dolaze u probleme sa faulovima što dosta remeti koncentraciju i zahteva neplanirane promene u petorci", ističe selektor Kovačić .

U drugoj fazi šampionata protivnici reprezentacije Srbije biće selekcije Španije, Japana i Australije.

"Očekujem da odigramo mnogo bolje nego na prva tri meča na šampionatu i da imamo puno više uspeha u nastavku turnira. Australija je prilično visoka ekipa, koja dosta dobro trči, ali se slabo snalazi u fazi odbrane, pogotovo u igri „jedan na jedan“ što bi morali da iskoristimo. Španiju veoma dobro poznajemo. Prošle godine na Evropskom prvenstvu, uspeli smo da ih eliminišemo u četvrtfinalu, dobro ih poznajemo i verujem da možemo ponovo da budemo bolji. Pogotovo što oba tima nemaju korpulentne centre i što ćemo moći da im se na pravi način suprotstavimo u reketu. Što se tiče Japana, ako smo mogli da ih pobedimo dva puta u pripremnom periodu, bez tri naše ponajbolje igračice, ne vidim razloga da ih ne nadigramo i na Svetskom prvenstvu. Iako trenutni pogled na tabelu nije ohrabrujući, optimista sam da vrlo brzo sve može da se promeni i da i dalje postoje realne šanse da se plasiramo u četvrtfinale", optimista je selektor U19 reprezentacije Srbije, Zoran Kovačić.

"E" GRUPA - RASPORED UTAKMICA

Prvo kolo (22. jul 2013. godine):
Australija – Rusija (14:45), Japan – Brazil (17:00), Srbija – Španija (19:15)

Drugo kolo (23. jul 2013. godine):
Brazil – Australija (14:45), Srbija – Japan (17:00), Španija – Rusija (19:15)

Treće kolo (24. jul 2013. godine):
Australija – Srbija (14:45), Japan – Rusija (17:00), Španija – Brazil (19:15)

Tabela: Španija 6, Brazil 6, Rusija 5, Australija 5, Srbija 4, Japan 4.

 

 

 

 

Šta očekujete od reprezentacija ovog leta?

4 medalje - 13.7%
3 medalje - 11.3%
2 medalje - 28.3%
1 medalje - 30.7%
ne očekujem medalje - 16%

Ukupno glasova: 212
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: 03 jul 2014 - 05:24

Sva prava zadržana @2010 kosarka24.rs